Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, marraskuuta 02, 2011

Ben Furman valmensi Espoon rexejä

OLEN etuoikeutettujen  joukossa. Espoo oli tilannut psykiatrian erikoislääkäri Ben Furmanin valmentamaan espoolaisia rehtoreita kehittämään vuorovaikutustaitojaan mm. Muksuopin hengessä.

Ben Fuman ei esiintynyt takki auki. Hän  kuvaili itseään vaatimattomaksi paketioijaksi: hyvä idea myydään eri muodoissa. Ja hyvinhän se myy :-)

HÄN esitteli lyhyesti hyvinvoivan työyhteisön viisi juttua ja avasi niitä kutkuttavilla narraatioilla. (1) Onnistumisen ilo, (2) Motivaatio, (3)  Ongelmien ratkaiseminen, (4) Toisiin vaikuttaminen,  (5)  Kritiikin vastaanottaminen ja (6) Loukkausten sopiminen.

Keskityimme harjoittelemaan näistä kolmea.

ONNISTUMISEN ILO

Vakuutuimme, kuinka tärkeää on perusvire, joka luo  positiivista energiaa. Ei riitä, että onnistumisista saa puhua. Niitä pitää analysoida. Ja sitä paitsi yhden onnistuminen voi johtaa hurjaan kateuteen. Mutta siihenkin on lääkkeitä.

KRITIIKIN ANTAMINEN

Toinen teema, jota erityisesti käsittelimme oli, miten muutta toista ihmistä, ts.  antaa kritiikiä niin, että se menee perille eikä loukkaa asianomaista. Tässä hauskana mallina oli moite- ja toivekädet.

LOUKKAANTUMISET

Kolmas asia, jota ehdimme puida oli loukkaantumiset ja niiden käsittely.

HAUSKA päivä. Sain istua oikein dreamTeamisssa, jossa olivat mm. Sari HakolaEero Kling, Lasse Utti, Janne Oinonen sekä guest starina Hanna Sarakorpi.

Vaikka olen saanut tehdä yhteistyötä Furmanin kanssa yli 10 vuotta, lumoudun yhä uudelleen hänen ajatuksistaan - ja tavastaan esiintyä. Kuinka me kaikki oppisimme luomaan toisille samalla tavalla positiivista energiaa ja mielihyvää?

JA kuinka  paljon opittavaa meillä kouluttajantehtävistä kiinnostuneilla onkaan hänen humilitiaatiostaan, kyvystä valtaistaa ja osallistaa. Jokaista repliikkiä myöten. Yes! Tanks.

Ei kommentteja: