Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, joulukuuta 16, 2009

Tokaluokkalainen jäi auton alle


AURORAN koulun toisen luokan oppilas jäi tänään kotimatkalla koulun kohdalla olevissa liikennevaloissa auton alle. Ilma oli pimentymässä, ja tie oli liukas. Auto liukui jarrutuksesta huolimatta suojatielle, ja osui pojan jalkaan.

LAPSI vietiin hoidettavaksi turmaan osallisen auton kyydissä. Koulumme koulunkäyntiavustaja lähti saattamaan lasta. Pojan isä soitti paikalle poliisit, jotka selvittelevät asiaa. Onnettomuuden sattuessa liikennevalot olivat juuri vaihtumassa. Erään silminnäkijän mukaan on mahdollista, että poika ylitti katua päin punaista.

Niin tai näin, on taas täysi syy pyytää myös kotiväkeä puhumaan lapsille kadun ylittämisen vaaroista. Monilla lapsilla on ikävä kyllä tapana urheilla näissä asioissa. Ja meidän autoilla liikkuvien on aihetta sovittaa nopeus tilanteen mukaiseksi.

Lapset ovat vakuutettuja myös koulumatkoilla sattuvien tapaturmien osalta. Mutta vastuu koulumatkoista on vanhemmilla.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Aamusella ohi ajaessani huomasin peruutuspeilista bussista jääneistä oppilaista yhden päin punaisia tien ylittävän koululle !

Eli hyvät vanhemmat, ei auta kuin jankuttaa aiheesta ettei enemmän onnettomuuksia tapahtu.

Valkoista joulua toivottaen kaikille.

Anonyymi kirjoitti...

Kokemuksia ko. valoista. Esim eilen lauantaina vihreän odottelua kesti noin 3-4 minuuttia. Keskustelu muutama lapsen kanssa osoittaa että välillä vihreän vaihtuminen kestää tolkuttoman pitkää. Eli onko valoisa jotain vikaa. Pitkäkään odottelu ei tietenkään oikeuta punaisia päin menemiseen mutta kannattaisi ehkä pyytää kaupunkia tarkastamaan ko. valot.

Martti kirjoitti...

Seurataanpa asiaa. Kiitos.