Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, marraskuuta 21, 2015

Vieraaksi Suomen Vanhempainliiton liittokokoukseen

Suomen Vanhempainliitto tuli kuuluisaksi muutama vuosi sitten varsin
raflaavilla kampanjoillaan. Tuolloin toiminnanjohtajana oli nykyinen 
lapsiasiamies Tuomas Kurttila.
SUOMEN Vanhempainliiton liittokokous pidetään  tänään lauantaina 21.11.2015. Kokouspaikkana on Ravintola Metropol Hietaniemi. Minutkin on kutsuttu paikalle. Mukavaa. Tuon liiton kanssa olen saanut vuosien varrella tehdä paljon antoisaa yhteistyötä. Yksi merkittävimpiä projekteja oli nyt jo unohduksiin painunut julkaisu: Laatua kodin ja koulun yhteistyöhön. Netistä löytyy vielä. Tässä linkki.


OHJELMA on seuraava:

9.00 Aamukahvi, ilmoittautuminen ja valtakirjojen tarkastus

10.00 Kohti vanhempaintoiminta 2.0:a
 – puheenvuoroja ja keskustelua kodin ja koulun yhteistyön sekä vanhempaintoiminnan kehittämisestä.
  • Olli Luukkainen, puheenjohtaja, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ
  • Erja Kautto-Knape, yliopistonopettaja, Jyväskylän yliopisto
  • Martti Hellström, opetusneuvos

11.00 Liittokokous alkaa, valtakirjojen tarkastus päättyy
12.30 Lounas
13.30 Kokous jatkuu
15.00 Iltapäiväkahvi
16.00 Kokous päättyy

Aamupäivän tunnin tavoitteena on kuulema saada liittokokousväen ajatukset heräämään: Millaisia muutoksia kouluissamme (toki myös varhaiskasvatuksessa) on tapahtumassa,  miten muutosten pitäisi näkyä kodin ja koulun yhteistyössä (ja sitä kautta vanhempaintoiminnassa).

Toiminnanjohtaja Ulla Siimes avaan tilaisuuden lyhyellä puheenvuorolla. Sen jälkeen jokaisella meistä on 15 minuuttia aikaa puhua asiasta omasta näkökulmastanne. Loppuun – jos ehdimme – otamme lyhyen, yhteisen debatin. Yleisökeskustelulle ei tässä yhteydessä ole juuri aikaa, mutta liittokokousväki jatkaa sian työstämistä kokouksen tiimellyksessä osallistavin ja toiminnallisin keinoin.

MINUT on pyydetty paikalle avaamaan jo yli sataa suomalaiskoulua koskevaa NPDL- hanketta, ja kertomaan,  kuinka ns. syväoppimiseen perustuva toimintakulttuuri haastaa perinteiset opettajan, oppilaan ja kodin pedagogiset roolit.

Ei kommentteja: