Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, marraskuuta 16, 2015

Hellström on Tour

SYKSYN ops-turnee lähestyy loppuaan. Keskiviikkona on vielä keikka Oulussa ja torstaina   Nivalassa. Voipi olla, että luntakin tule vastaan.

OULUSSA jatkuu prosessi, jolla tuetaan kahden koulun yhdistymistä ops-prosessilla. Keskiviikkona on toinen sessio, ja syvennymme neljän tunnin aikana toimintakulttuurin muutosideaa 100 hengen voimalla.

NIVALASSA on seuraavana päivänä koolla samankokoinen porukka, mutta hyvin monesta koulusta. Yhtenä työkaluna siellä on "katsastuskortti". Tilaisuutta on puffattu seuraavasti:

" Ops tulee. Mikä muuttuu? Oikeasti?
Suomalaiselle  koululle tarjoutuu kerran 10 vuodessa mahdollisuus reflektoida omia käytäntöjään. Ikkuna on nyt auki noin vuoden ajan. Opetussuunnitelman perusteet ovat valmiit, paikallisen opsin tekstejä on työstetty, ja nyt alkanut lukuvuosi on juuri oikea aika pohtia isoja kysymyksiä. Mitä meidän koulussa tarkoittaa oppiminen? Entä miten uskomme, että voimme parhaiten edistää oppimista? Jokaisen oppimista? Mitä on kaikkein tärkeintä oppia? Mihin opettajan tulisi keskittyä? Mitä oikeasti muutamme koulussa?

Ammatit muuttuvat. Niin myös opettajan ammatti. Opettajan ammatin uusia haasteita on ottaa aikuisen oikeasti vastuu siitä, että jokaisen oppilaan "ydinreaktori" käynnistyy. Koulun on oltava kaikille innostumisen ja onnistumisen tehdas.

Annetaan myös itsellemme mahdollisuus kasvaa opettajana täyteen mittaamme ja onnistua  yhdessä.

Sparraajaa esitellään näin: 
Martti Hellström on kasvatustieteen tohtori ja opetusneuvos. Martti  jäi kesälle 2014 eläkkeelle espoolaisen Auroran koulun rehtorin virasta. Tällä hetkellä hän ohjaa opetusharjoittelua, kouluttaa opettajia ja rehtoreita koulun kehittämisen ja muutoksen hallinnan teemoista. Hän on kouluttajana mukana kansainvälisessä New Pedagogies for Deep Learning -ohjelmassa, jonka tavoitteena on maailmanlaajuinen oppimisen muutos. Martti on ollut mukana tekemässä useita oppikirjoja. Hän on kirjoittanut kaksi tietokirjaa "Sata sanaa opetuksesta" (2008) ja "Sata sanaa kasvatuksesta" (2010). Lokakuussa julkaistii n yhdessä Timo Kettusen kanssa toimitettu "Erkki Kangasniemi - kovan pelin taktikko" ja vuoden vaihteessa teos "Opitaan yhdessä", jonka muina kirjoittajina ovat Peter Johnson, Asko Leppilampi ja Pasi Sahberg.

Ei kommentteja: