Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, huhtikuuta 04, 2011

Perinnettä keräämässä

4b:n oppilaat haastattelemassa vanhuksia Kappelilla.
VIIKKO on  taas korkattu. Opettajat paneutuivat hienosti ops-työhön ja Kunta 10-tuloksien pohdintaan.

Päivän kohokohta

PÄIVÄN  kohokohta oli  Auroran koulun ja Espoon perinneyhdistys Auroran yhteinen  perinteenkeruuretki. Opettaja Sirpa Juvosen luokka haastatteli about  20 Pirkko Kivimäen kokoamaa vanhusta Kappelilla heidän koulumuistoistaan. Kaksi oppilasta toimi valokuvaajina. (Tämän lastun kuvat otti rexi)

Haastateltavat olivat upeita. Mukaan oli saatu  myös kolme entistä opettajaa. Taimo Hagman, Hilda Laasonen ja Maija Hämeri.

Sirpa-opettaja  oli valmentanut oppilaansa  sekä kauniisiin käytöstapoihin että haastattelun taitoihin. Oppilaat olivat itse keksineet kysymykset. Seurakunta tarjosi  lapsille uunilämpöiset pullat ja mehut ja aikuisille pullakahvit.

Vanhuksilla oli monella mukana va-
lokuvia ja muistoesineitä. Tässä
kuvassa on mielenkiintoinen  kansa-
koulun oppilaskirja (opintokirja).
Kertakaikkiaan hieno kokemus. Vanhemmat (ja opettaja) voivat olla ylpeitä näistä lapsista. Jokainen osasi niiata ja pokata. Seuraavassa vaiheessa lapset kirjoittavat haastattelut tietokoneella.

Tavoitteenamme on julkaista muistot netissä, mitä todennäköisimmin perinneyhdistyksen sivuilla,  vielä kevään aikana.

Muutenkin ihan  mukava päivä

Tämä viikko saattaa olla aika kiireinen. Ruususen staff-paidat täytyy saada painoon.

Meillä on auki ekaluokan opettajan sijaisuus, ja ekat hakijat ovat jo lähettäneet hakemuksensa. Pian saamme laittaa hakuun määräaikaiset tehtävät.

Tämän viikon must on anomus luokkakokojen pienentämisresurssista. Hakemusta  ei ole vain ihan helppo täyttää.

Päivän päätteeksi ajoin Tapiolaan hammaslääkäriin; hammas oli lohjennut. Lääkäri oli kuitenkin sairastanut. En ole ihan varma oliko se hyvä vai paha asia :-). No huomenna uudestaan.

Ei kommentteja: