Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, kesäkuuta 16, 2012

Auroran Uutisia 15.6.2012

Saldo

KESÄKUUN puolivälissä siis ollaan. Kaksi hiljaisempaa työviikkoa takana, ja yksi edessä. Miltä saldo näyttää? Hain blogista kahden edellisen kesän vastaavat lastut, ja  ihan hyvältä niihin verrattuna vaikuttaa.

OMAN koulun töissä on edetty ainakin kohtuullisesti.  Ela-opettajan haku on vielä kesken,  ja yhden avustajan pestiin yritän löytää mahdollisuuksia. Muutoin henkilökunnan pitäisi olla koossa.

Budjetistamme löytyi lopulta viime viikolla yksi aukko, joka hallinto on luvannut paikata myös kevään  osalta. Se tuo hieman helpotusta. Samoin oppilasliikenne, joka kulkee  juuri nyt meillepäin. Ensi viikolla yritän löytää selitystä palkkamenojen omituiselle ylittymiselle kevään aikana yhdessä talouspuolen ihmisten kanssa.

Pääsin myös aloittamaan työjärjestysten teon. Pääosa ns. vaikeista aineista (TN/TS, EN, RU, MU, LP/LT) on nyt pudotettu paikoilleen. Ja saatan saada ensimmäisen version valmiiksi vielä ennen juhannusta. Alkuopetus onkin jo kokonaan valmis.

Päärakennuksen sen luokan, jossa oppilaat ovat oirehtineet eniten, sisäilmaa tullaan tutkimaan ensi viikolla. Myönteistä. Kesäsiivous etenee ihan mukavasti. Eilen vahattiin portaat.

Pienellä "kiristyksellä" sain matkatoimiston lähettämään tarjouksen tyhy-risteilystämme. Ensi viikolla laitan anomuksen eteenpäin.

Kanslian siivous ei ole edennyt havittelemaani tahtiin. Siitä tukistus itselleni.  Tylsää oli myös  saada emailiin vastaus, ettei Auroran hankesuunnitelman tavoitekokousta saada kutsuttua koolle ennen lomia. Ehkä elokuussa?


Viikon iloisiin tapahtumiin kuului Luokanopettajan
päiväkirjan tekijäryhmän työkokous. Ensi lukuvuoden
päiväkirjaa on taas tilattu hieno määrä. Mutta työryhmä
alkaa jo suunnitella päiväkirjaa lukuvuodelle 2013-14.


MUUTAKIN on ehkä saatu aikaan. Lähes kaksi päivää Dipolin foorumissa oli iso ajallinen satsaus, mutta kyllä sitä hyvä mieli jäi. Vahvistui käsitys siitä, missä mennään. Ja muutospaneelin vetäminen sopi hyvin tällaiselle koleerikolle. Luokanopettajan Päiväkirjan 2013-14 työryhmän kick-off onnistui. Teema löytyi jälleen kerran. Luokanopettaja-lehteen on tullut mukavasti juttuja, joten pääsen lähettämään taittajalle sekä tuupparin että ison nipun juttuja. Aikaa on ollut pohtia myös poliittisia teemoja.

Ensi viikosta

KOLMAS kesäkeskeytystyöviikko on nelipäiväinen. Nämä asiat on ainakin hoidettava:
  • Muutama hallinnollinen paperi (tyhyristeily, TN-opettajan määräys, muutamat opettajien tunnit on pantava maksuun) on saatava valmiiksi. 
  • Aloitan myös OHR-kansion siivoamisen.
  • Sisäilmamittaus yhdessä luokassa toteutetaan.
  • Ela-opettaja-päätös tehdään tai jätetään tekemättä.  
  • Oman koulumme budjetin outoudet toivottavasti selviävät (ja hallinto tekee oikaisun meille myönnettyihin rahoihin)
  • Lukkarien versio1.0. valmistuu

TAPAAN ensi viikolla dosentti Jari Salmisen, jota haastattelun koulun pirullisista dilemmoista. Päiväkirjatyöryhmälle  lähetän koosteen keskusteluistamme. Lähetän itsekin viimeiset lähettämättä vielä olevat laskuni. Luokanopettaja-lehden taittaja saa nipun juttuja. Saan olla maanantaina yksi väitöskirjatyön informantti, kun minua tullaan haastattelemaan yhteisöllisyystyöstä.

Mutta nyt rannalle!

4 kommenttia:

Esa Kukkasniemi kirjoitti...

Kovin myöhään teillä saa vielä tehdä lukujärjestyksiä. Omani valmistui perjantaina, joka olikin deadline kuljetusten kilpailuutamisaikataulun kannalta.

Luokanopettajan päiväkirjoja on meidänkin taloon tilattu lähes kaikille ;-)

t. naapurikunnan reksi

Martti kirjoitti...

Meillä on sovittu, että taksit saavat lopulliset lukkarit ekan kouluviikon päätteessä. Kaksi ekaa kouluviikkoa voidaan ajaa poikkeusaikataululla.

Muuten olisi varmaan fiksua tehdä lukkarit jo keväällä, kuten blogissasi kirjoitat.

Kiva kuulla, jos tuo päiväkirja tuntuu arkea tukevalta.

Sirkka Ojaniemi kirjoitti...

Kiitos LOPK:sta! Perinteinen Opettajan päiväkirja on toiminut oikein hyvin käytössäni. Blogiisi nyttemmin tutustuneena päätin tilata opettajillemme Luokanopettajan päiväkirjat. Nytpä täyttelen vähitellen kalenteria ja perustietosivuja (lukkarit tehty) ja samalla ihastelen monia oivalluksia pitkin kirjaa.

Martti kirjoitti...

Kiitos, Sirkka, kannustuksesta ja oikein hyvää kesää!