Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, kesäkuuta 06, 2012

Koulunkäyntiavustajapalvelut tänään A-studion yhtenä teemana

TÄNÄÄN keskiviikkona klo 21.05 Ylen 1-kanavalta tulee A-studio, jonka yhtenä teemana on  "Kouluavustajat kuntien leikkauslistalla". Kaksi muuta aihetta ovat:
- Unohtuvatko hoidettavat kun hoitomitoituksesta kiistellään?
- Onko Syyrian sisällissota enää estettävissä - studiossa ulkoministeri Erkki Tuomioja.

VINKKI koulunkäyntiavustaja- aiheeseen on tullut Vantaalta, jossa on suunniteltu jopa 100 koulunkäyntiavustajan irtisanomista.  Ohjelmassa käsitellään myös Espoon tilannetta. Meillä ei ole tehty vastaavaa päätöstä, mutta avustapalveluiden tason palauttaminen budjetissa varatulle tasolle johtaa monessa koulussa avustajapalveluiden vähenemiseen. Auroran koulun avustajaresurssi pienenee 120:sta 90:een ja se tarkoittaa, että kaksi kuudesta avustajastamme joutuu lähtemään muualle töihin.

TIETTÄVÄSTI ohjelmaan tulee koulunkäyntiavustajamme Anne Castr´enin haastattelu. Anne on toinen, joka joutuu lähtemään meiltä. Toinen on Leena Fyrqvist. Myös päivystävää tohtoria, rehtori Hellströmiä haastatellaan. Kerron koulun tason tosiasioita. Kerron myös, millainen kuilu on kunnan tasolla arvioidun tarpeen ja resurssien välillä. Kerron myös, että olen äärimmäisen surullinen tilanteesta ja häpeissäni siitä, että joudumme pettämään mm. vammaisten lasten vanhemmille annetut lupaukset.

Toimittaja Liisa Härmälä- Heiskanen.
Kuva lainassa Ylen sivuilta.
OHJELMAN  toimittaja Liisa Härmälä-Heiskanen soitti minulle eilen, ja kertoi, että opetustoimenjohtaja on ihan eri mieltä asiasta kuin minä. Opetustoimenjohtajan  mukaan Espoo ei leikkaa koulunkäyntiavustajapalveluita. Härmälä tivasti minulta, että valehteleeko opetustoimenjohtaja.

Vastasin:
- Ei valehtele. Hän vain katsoo tarkastelee asiaa korkealta, hallinnon kerroksista. Sammakkotasolla,  yksittäisessä koulussa  tilanne voi joskus olla ihan erilainen.

Ei kommentteja: