Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, tammikuuta 29, 2012

Tulevaisuuden hyvä koulu


LUOKANOPETTAJALIITON koulutuspoliittinen ohjelma julkistettiin Educa -messuilla.  Tämän lastun kuvana on videoclipsi esittelytilaisuudessa näytetyistä dioista.

Koulutuspoliittisessa ohjelmassa Luokanopettajaliitto kuvaa, millaiseksi se haluaisi suomalaisen peruskoulun kehittyvän 12 seuraavan vuoden aikana vuoteen 2024 mennessä. Ohjelmassa esitellään kaksi koulun mahdollista tulevaisuutta: todennäköinen ja hyvä. Todennäköisen tulevaisuuden
koulun kuva saattaa joistakin näyttää ”kauhukuvalta”.  

KUVA: Pia Mäki-Kokkila. Pasi
Sahlberg kommentoi ohjelmaa.
Ohjelman päätehtävänä on esittää kuva tulevaisuuden hyvästä peruskoulusta, sellaisena kuin  Luokanopettajaliitto sen näkee. Koulun kehitys ei ole kohtalo. Koulun kehittyminen valitun hyvän suuntaan edellyttää, että vastuulliset tahot tekevät sen eteen johdonmukaista ja pitkäjänteistä työtä, tulevaisuutekoja. Hyvään johtaa viisi  polkua,  joille kullekin Luokanopettajaliitto on hahmottanut tulevaisuutekojen sarjan.

Ohjelmalla liitto haluaa käynnistää keskustelua suomalaisen peruskoulun tulevaisuudesta. Ohjelmasta on painettu 20-sivuinen esite, jonka saa Luokanopettajaliiton toimistosta.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Oli kyllä tiiviydessään hyvä slideshow. Sitä voisi jotenkin jakaa pohdinnan välineeksi vaikka kaikkiin kouluihin?

Innostuin niin, että kommentoin omaan blogiin. Ajatukseni: Koulu on nyt, teot tehdään tässä, tulevaisuus muodostuu niistä teoista. Missä seisovat opettajat?

http://lilelibe.blogspot.com/2012/01/tulevaisuuden-hyva-koulu-innostuin.html

Martti Hellström kirjoitti...

Viisaasti ilmaistu, Mikko.