Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, tammikuuta 17, 2012

Ops- apua opeille

Auroran pajaa vetivät  opettajamme Sirpa Wass ja Raija Herrala.
TERVEISIÄ Dipolista. Espoon suomenkielisen opetuksen tulosyksikkö oli järjestänyt sinne iltapäiväveson (virkaehtosopimuksen mukaisen koulutusiltapäivän) espoolaisopettajille klo 14-17.  Teemoina oli kodin ja koulun yhteistyö, KULPS jne. oppimisen tukena. Paikalle oli 37 opettajaa. Tunnelma oli keskittynyt ja rauhallinen.

OMASSA  pajassamme  keskityimme kahteen teemaan: kuinka opettaja saa tukea ja kuinka toimia luokan kanssa, joka putoaa oppimisen tilasta.

Lokeilimme ihan uudenlaista, kumuloivaa metodia - emme siis pönöttäneet samaa asiaa neljään kertaan.

Tarkemmin tapahtumasta ja erityisesti oman "apua opelle"- pajan tuotoksista  muutaman päivän kuluttua oppimiskeskuksemme  ops-apua opeille- blogissa.

Ops-vesosta on toinen veto tänään Meripuistossa. Senkin tuotokset siirretään uuteen blogiin.

MAANANTAI sujui muutoinkin myötätuulessa. Pakkasta oli kirpeän sopivasti, joten piha ei ollut sohjossa. Uusi ela-tuen malli otettiin YT-istunnossa hyvin vastaan. Monistuskoneenkorjaaja korjasi koneen ripeästi, ja näin sain monistettua loput  Peppi-kannet  ja jaettua tilatut DVD:t. YT-istunnon uusi kellotus toimi varsin hyvin, ja saimme työryhmäjaonkin kuntoon. Koulun kenttä jäädytettiin, ja lapset pääsevät  pian luistelemaan.

Hiukka tuli hiki, kun laskujen hyväksymiseen käytetty ERP-ohjelma kaatui aamupäivästä. Onneksi se saatiin iltapäivällä kuntoon, ja kävin hyväksymässä viime vuoden budjettiin kirjattavia laskuja. Maanantai kun oli viimeinen päivä siihen.  Lähes kaikki laskut tulivat ajoissa.

Ei kommentteja: