Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, tammikuuta 03, 2012

Pasi Sahlbergin kanssa kahvilla

CAFE Strindbergissa kahvilla tänään Sahlbergin Pasin  kanssa. Oli siellä muitakin kuuluisuuksia,  mm. ex-pääministeri  Mari Kiviniemi ja ex-suosikkitoimittajani Leif Salmen.

Sahlberg tuli paikalle suoraan MTV3:n haastattelusta. Se tulee ulos keskiviikkona tai torstaina.

Cimon johtaja Sahlberg sen kun jatkaa suomalaisen koulun ilosanoman vientiä maailmalle.  Toisin kuin monet muut matkamiehet, hän ei myy ideaa siitä, mitä pitäisi tehdä, jotta menestyttäisiin, vaan tarinaa siitä, mitä Suomessa on tehty.

Miehellä on uskomaton kunto: Hän on juuri palannut Yhdysvalloista. Palaa pian sinne takaisin. Tour- Finnish Lessons vie Kaliforniasta Australiaan...

Parin viikon sisällä alkaa iso rumba, kun (Aurorassakin kuvattu) Dan Rather Reports- ohjelma avaa jenkeille Suomen koulun salaisuutta. Taottava on, niinkauan kunnes Suomi putoaa Pisa-listoilta. Toivotaan, ettei.

Sahlbergin teos Finnish Lessons myy maailmalla kuin häkä. Se on noussut jo lyhyessä ajassa Amazonin kaikkien kirjojen listalla sijalle 400. Ja se on varmaan Suomen Ennätys.  Kustantaja kinuaa jo uutta jatko-osaa. Teoksen kiinnostavutta lisää sekin, että  vasta muutama viikko sitten Sahlbergille myönnettiin upea tunnustus työstä suomalaislasten  koulunkäynnin hyväksi. Kysessä on Upton Sinclair-palkinto. Palkinnon saajien lista on komea. Vuonna 2010 sen sai mm. Diane Ravitch. Ks. lisää http://educationviews.org/2011/12/15/upton-sinclair-award-2011/

KAIKEN kiireen keskellä Sahlberg lupasi tulla mukaan Luokanopettajaliiton sessioon Educassa lauantaina 28.1. klo 11. Teemana on tulevaisuuden hyvä koulu! Tule paikalle.

PS. Kahvi oli oikein hyvää, ja Strindbergissä tarjoillaan tyylikkäästi pöytiin.

Ei kommentteja: