Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, tammikuuta 18, 2012

Ops-apua opeille osa 2

MINUUTIN kuvakooste Meripuistosta. Musiikki:
Carpenters.


TERVEISIÄ tänään Espoonlahden Meripuistosta. Espoon suomenkielisen opetuksen tulosyksikkö oli järjesti siellä  toisen iltapäiväveson  espoolaisopettajille samoista aiheista kuin maanantaina.  Paikalle oli noin 40  opettajaa, ja mikä  komeinta: lähes koko Eestinkallion  koulun opettajakunta. Tunnelma oli nytkin rauhallisen ammatillinen.  Opettajamme Sirpa ja Raija pitivät pajaa ideoimallamme prosessiotteella.

TIISTAI sujui  koulussa leppoisasti. Klo 11 aikoihin lähden ajelemaan Helsinkiin; Olin luvannut pitää opettajaopiskelijoille vääräoppimisen luennon teemasta: Miksi oppilas pitää tuntea. Luento venähti, kun uppouduimme myös uuden tuki-ajattelun syviin virtoihin. Niinpä itse ehdin Meripuistoon vasta klo 15.

ILLALLA ajelin vielä Karatalolle, jossa Jäänsärkijöiden nuorisoteatteriryhmä esitti suloisen oman näytelmänsä omaperäisestä ravintolasta  Cafe Sika. Sekä lavalla että katsomossa oli tosi paljon tuttuja Aurorasta. Yhdessä päärooleista oli Marco Toivonen.  Ohjaajakin oli entisiä auroralaisia, ja kertoi kauniisti saaneensa teatterikipinän  koko koulun näytelmistä: Peppi ja Lumikki. Vonkasin  esitystä Auroran päivän tapahtumaan. Niin se aika menee. 15 vuotta sitten sain olla mukana synnyttämässä yhteisöteatteri Jäänsärkijää. Hienoa, että toiminta jatkuu.

Ei kommentteja: