Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, kesäkuuta 09, 2010

Tänään ei saisi sataa!

KUVA: Tässä parin minuutin clipsi, jota välittynee Pikku Parlamentin tunnelmia.


Päivitetty klo 12.30

Uuden tuntijaon esittelytilaisuus sujui mainiosti. Tupa oli täynnä. Paikalla oli paljon tuttuja.

Kovin vääntö käytiin siitä, miksi taideaineiden kaikille yhteisiä tunteja on menty leikkaamaan. Ehdotukselleni 40 minuutin tunnista taputettiin. Se ratkaisi tämän ongelman. Kaikki aineet juustohöyläämällä syntyisi liikkumatilaa melkoista: ekaluokalle 2* 40 minuutin tuntia ja yksi puolikas tunti. Seiskalle 3* 40 minuutin tuntia ja yksi 30 minuuttinen. Ilmainen ratkaisu.

Tunteita herätti myös liikunan näin raju lisääminen. Kuulema kaikki lapset haluavat lisää liikuntaa. Kuvis ja musiikki ei kiinnosta yhtä paljon. Lapset eivät toivo päivien pitenevän. Jo 12-vuotiaat haluaisiva valintoja.

Lapset ja nuoret kannattivat arvioinnin poistamista taito- ja taideainesta- mm. kotitaloudesta. Kotitalous onnistuikin saamaan kannatusta!

Kielten opetusta moitittiin kaavamaiseksi.


AAMUN TEKSTI:

OLISI hienoa, jos tänään ei sataisi. Tunnin kuluttua pitäisi hypätä Vespan kyytiin ja hurauttaa Helsinkiin, jotta ehtii aamuvirkkujen tilaisuuteen:

Tukeeko uusi tuntijako lasta?
Ke 9.6. klo 8.30-10.00. Pikkuparlamentin kansalaisinfo, Arkadiankatu 3

Tuntijakotyöryhmän puheenjohtaja Timo Lankinen esittelee työryhmän tulokset ja uudistus-suunnitelmia kommentoi rehtori Martti Hellström.

Kommentoimassa on myös nuorisovaltuuston edustajia ja Suomen Lasten Parlamentti toimittaa omat kommenttinsa paikalle kirjallisina.

Ohjelmassa tervetulotoivottajana on Johanna Karinmäki ja yhteenvetäjänä Sanna Lauslahti. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

AUTOLLA aamuruuhka olisi paljon tylsempi. Vespan oivia iloja on myös parkkeerauksen ilmaisuus.

Yleäkin näyttää kiinnostavan, kuinka uusi tuntijako koulun tasolla vaikuttaisi. Saa nähdä, mitä Tiina von Martens kysyy klo 8.37-8.45.

ILLALLAKAAN ei saisi sataa. Suomenkielinen varhaiskasvatus- ja opetuslautakunta on kutsunut rehtorit kokoukseen Siikarantaan. Virallisen ohjelman jälkeen saa paistaa makkaraa.

TUOSSA välissä hoidellaan sitten taas konttoriasioita. Ekaviikon teemana on tänäkin vuonna vanhojen rästien purkaminen. Niitä on vielä.

Ei kommentteja: