Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, kesäkuuta 12, 2010

Ensimmäisen kesäkeskeytysviikon saldo


KUVA: Rehtorin työkone, jossa on juuri auki Kurre6-ohjelma, jolla tehdään lukkarit.

ENNEN vanhaan ehdin perjantaisin vetää yhteen viikon. Koulujen kesäkeskeytyksen aikana tahti on hidastunut, ja senkin ehtii taas tehdä. Rexin kesään mahtuu neljän viikon kesäloman lisäksi kolme + kolme viikkoa kesätöitä. Tuntuu ehkä paljolta, mutta uskokaa vain, tekemistä piisaa, ennenkuin kaikki on taas valmiina oppilaita ja opettajia varten.

TÄNÄ vuonna eka kesätyöviikko oli tosi monipuolinen ja aika positiivinen. Vuosi sitten hampaat olivat paljon pahemmin irvessä päällekaatuneiden vaikeasti toteutettavien säästömääräysten vuoksi. Nyt on ikäänkuin valoa taas enemmän.

  • Rekrytointi on aikataulullisesti myöhässä, mutta etenee. Opettajan tehtäviin näyttää yhä löytyvän hakijoita. Hieno juttu.
  • Tällä viikolla sitä on taas saanut olla sanomassa mielipiteensä maailman asioista Cimossa, Ylessä ja Eduskunnan pikkuparlamentissakin. Ja pyyntöjä tulla puhumaan lasten hyvinvoinnin edellytyksistä tuli syksyksikin. Tärkeä aihe.
  • Lautakunnan puheenjohtaja lupaili rexi-infossa myös myönteisiä asioita. Mahdollisesti kouluille tulee vielä lisää rahaa syksyn aikana. Espoo on myös saanut kerhomäärärahoja, ja Aurora saa niistä oman innostavan osansa. Rahatilanne on muutoinkin kohtuullinen; kevään kerholeikkauksilla saimme korjattua tilanteen niin, että emme joudu leikkaamaan syksyn kehystä kevään ylitysten vuoksi.
  • Oppimiskeskuksemme koulutustarjotin tuli valmiiksi, ja vielä eilen siihen tuli kiva lisä, kun Helsingin kaupunginteatterin edustaja kävi tarjoamassa yhteistyötä heidän kehittämänsä sosiaalisen median ominaisuuksia hyödyntävän näytelmäkäsikirjoitusohjelman merkeissä.
  • Ihmiset, jotka ovat koululla käyneet, ovat olleet iloisella mielellä, ja sekin lupaa hyvää ensi lukuvuotta.
  • Pitkästä aikaa rexillekin tuli pyyntö selvittää oppilaan saamaan todistusarvosanaa. Tutkimme asiaa opettajan kanssa, ja toden totta löysimme tietokonevirheen. Oli mukava nostaa numeroa.
  • Lukkarien teon kannalta viikon iso iloinen asia oli, että Fujitsun asiantuntija osasi ladata koulun koneelle vanhan tutun Kurre6 ohjelman. Se on simppelimpi kuin vakiona tarjolla oleva Kurre 7, mutta riittää hyvin Auroran tarpeisiin.
  • Ensi syksyn koko koulun näytelmää etsimme innostuneesti JJ:n kanssa.
  • Eikö lainkaan takaiskuja? Paperityösumaa on purettu, mutta myöhässä on vielä ainakin kolme isohkoa työtä: Riskianalyysin loppuun saattaminen, räjähdeaineasiakirjan laatiminen ja koulunkäyntiavustajien kuulemispöytäkirja.
  • "Siviilipuolella" viikon iloinen asia oli "Sata sanaa kasvatuksesta"- kirjan käsikirjoituksen valmistuminen ja lähettäminen kielenhuoltoon ja taittoon.

KUVA: Kesäkerholaisilla on perjantaina leffahetki

TIP on päättymässä, ja eräänlaisena sen häntänä koulullamme toimii kolme viikkoa Koti & Koulu ry:n järjestämä kesäkerho. Lehdissä on ollut paljon puhetta siitä, kuinka vanhemmilla on vaikeuksia järjestää lapsilleen ohjelmaa koulujen kesäloman ajaksi. Voimme olla täällä Lippajärvellä aika ylpeitä. Meillä kaikille halukkaille oli jälleen tarjolla kohtuuhinnalla ohjattua ja turvallista toimintaa.

TÄMÄN lauantaipäivän TIPIn hienoa työtä tehnyt porukka viettääkin jäähyväisristeilyllä Tallinnaan. Sinne nyt. Maanantaina rexi onkin vuosilomapäivällä. Tiistaina taas koululle.

PS. Blogin ulkoasua on hieman tuunattu kesän kunniaksi. Miltä näyttää?

Ei kommentteja: