Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, marraskuuta 01, 2009

Kompetens 2009

ENSI viikolle osuu jälleen kaksi aikanaan pitämättä jäänyttä vuosilomapäivää, torstai ja perjantai.

TORSTAINA olen luvannut lomailla itseni Turkuun. Åbo Akademi järjestää siellä KOMPETENS 2009- johtamiskonferenssin (KOMPETENS 2009 - Åbo Akademis ledarskapskonferens). Konferenssi on suunnattu suomenruotsalaisille ja suomalaisille johtajille. Heitä odotetaan paikalle noin 200. Ohjelma lupaa osallistujille " kända och inspirerande ledare, experter och inspiratörer med intressanta och aktuella budskap".

Ehkä tunnetuin puhujista on meppimme "isä" Mitro Repo. Konferenssi on ruotsinkielinen; "sillanrakentaja" Hellström saa (luenma) puhua suomeksi. Otsikkoni näyttää olevan: " Tavoitteena terve yhteisöllisyys - työkaluja muutoksen johtamisessa". Sisältöä prosyyri kuvaa seuraavasti:

Koulun tehtävä on tukea lasten ja nuorten kasvua persoonaksi: ainutkertaiseksi omaksi itseksi, hyväksi ihmiseksi ja kelpo kansalaiseksi. Se edellyttää kykyä pärjätä omin avuin, mutta myös kykyä elää itseä ja toisia rikastava elämää yhdessä muiden kanssa, kykyä tuntea yhteisöllisyyttä. Terve yhteisöllisyys on tukeva, palkitseva ja velvoittava tunneside, joka sytyttää motivaatiota. Yhteisöllisyys voi myös vääristyä tukahduttavaksi kontrolliksi ja riippuvuudeksi. Rehtorille yhteisöllisyys on energisoiva johtamisen työkaulu. Hellström esittelee luennossaan video- ja kuvanäyttein yhteisöllisyyden rakentamisen konreettisia ideoita.
Luennossa leikkaa kaksi tärkeää teemaa, joita olen saanut esitellä viime vuosina: toisaalta muutosjohtaminen toisaalta yhteisöllisyys.. Otsikon keksijä on yhdistänyt ne tavalla, joka haastaa uusimaan vanhat ppt-paketit. Eikun hommiin!

Lisätietoja konferenssista löytää osoitteesta www.kompetens.fi

1 kommentti:

Hannu Suntio kirjoitti...

Terveisiä toveri Mitrolle ja muille tutuille: hänkin toivon mukaan ymmärtää edistää osaamista ja ehkäistä syrjäytymistä.