Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, marraskuuta 04, 2009

Taas lomalle!

KUVA:Oppilasparlamentti kokoontuu kouluravintolassa. Parlamentin opettajajäseninä ovat rehtori ja apulaisrehtori. Parlamentissa on oppilaitten valitsema tyttö ja poika joka luokalta.


VIIKON viimeinen koulutyöpäivä takana. Sisäinen kello nosti klo kuusi ylös viimeistelemään YT-istuntoa. Pääteemana oli kiirekyselyssä ensimmäiseksi nousseen YT-ajan käytön pohdinta. Luulen, että ymmärsimme keskustelujen jälkeen paremmin, miten erilaisia odotuksia tuohon 60 minuuttiin viikossa kohdistuu. Kaikkiaan "kivi kengässä"- kyselyn pohjalta löytyi 29 asiaa, jotka hiertävät. Käydään niistä jokainen ajallaan ja kunnolla läpi.

KELLO 9 kokoontui oppilasparlamentti syksyn ensimmäiseen istuntoonsa. Asialistalla oli tällä kertaa useita kouluruokailuun liittyviä teemoja. Parlamentti laati ryhmissä toiveruokalistan, joka luovutetaan ruokapalveluesimiesKai Kantolalle . Toiveruokaa saadaan syödä mahdollisuuksien mukaan kerran viidessa viikossa.

Oppilasparlamentin toiveruuat olivat:
(1) Tortilla
(2) Spaghetti
(3) Siskonmakkarakeitto.
(4) Makaronilaatikko
(5) Lihapullat ja ranskalaiset
(6) Lehtipihvi ja ranskalaiset
(7) Lihapullat ja muusi
(8) Lasagne


PARLAMENTIN jäsenet saivat tehtäväksi koota oppilaitten ehdotuksia (1) kouluravintolamme nimeksi ja (2) kouluruokailua koskeviksi säännöksi.

KLO 10.10 oli vuorossa Kolmen Iloista rosvon sarjakuunnelman uusin osa. Rosvot oli saatu kiinni, ja poliisimestari Paavali kuulusteli heitä. Olemme nyt sivulla 100. Kaikkiaan kirjassa on 130 sivua. Seuraavissa jaksoissa kuunnelmassa esiintyvät jouluna nähtävät miehitykset. JJ jatkoi vielä rosvojen kanssa harjoituksia siestalla.

TÄLLE päivälle kolme opettajaa oli varannut keskusteluajan. Oli hyvä kuunnella heidän ajatuksiaan.

SÄHKÖPOSTIA sai taas purkaa olan takaa. Nyt pitää jo pohtia ensi vuonna aukipantavia virkoja. Erityisen paljon energiaa vei neuvottelu siirtymisestä urheiluseurojen omavalvontaan. Se koskee myös Auroraa, aluksi perjantai-illan osalta.

KLO 17.30 oli aika lähteä kotiin. Torstain ja perjantain pidän vuosilomia. Maanantaina taas kouluhommiin.

Ei kommentteja: