Kirjoja

Kirjoja

torstaina, lokakuuta 29, 2009

Kaksi komeaa työpäivää takana

KUVA: Rexin kädessä on usein tärkeitä asioita, joskus oikeita jalokiviä?

VOI olla, että tänään menee myöhään. Huomenna on palotarkastus, ja silloin pelastussuunnitelma on tuoreesti päivitetty:-)

MUKAVASTI on kiitänyt kaksi pikaloman jälkeistä päivää taas koulussa. Keskiviikon ohjelma oli hauska ja haastava. Ensin YT-istunto, jossa kokosimme ja merkityksellistimme koulutyössä onnistumisen esteitä (ns. kiviä). Kasaan tuli 29 kiveä. Arvioimme niiden "painon", ja ensi viikolla käynnistyy kivimurskaamo.

Istunnon jälkeen koekatsoimme Uman skidimix-oppilaitten kanssa työtavasta tekemäni pikkuleffan.

Klo 10 talo täyttyi saksalaisista, kirkon johtamien koulujen edustajista. Vieraita kiinnosti erittisesti opetuksen eriyttäminen, mm. ryhmäintegraatio. Kiltisti he kuuntelivat tuoreimman jakson Kolmen Iloisen Rosvon kuunnelmasarjasta. Koululounaan oli maittavaa kalakeittoa. Vieraat maiskuttivat sitä laskua vastaan. Nopeasti lusikoimalla ehdin mukaan saliin jakamaan näytelmän rooleja. Nuoret näyttelijämme esittivät koko näytelmän minuutissa, ja Simo selosti juonen upeasti englanniksi. Klo 13 vieraat kiittivät kauniisti.

Iltapäivä oli sitten rauhallisempi. Laadin halukkaille opettajille listan minulle vapaista keskusteluajoista. Hienoa, että apulaisrehtorimme meni illalla esittelemään ryhmäintegraatiota metodista kiinnostuneille uusien ikäluokkien kehitysvammaisten vanhemmille. Minä sain huilia.

TÄNÄÄN torstaina ehdin mukaan sope-luokan teknisen työn tunnille. Työt etenivät hyvin. Välitunnilla Ulla piti postipalaverin, ja sovimme siinä, että koulu ostaa koulumummeille ruokalipukkeet. Pieni mutta iso juttu.

Sitten sain esitellä kouluamme tekstiilityön lehtorimme Ninan opetusharjoittelijoille. Päivän hieno hetki oli, kun tovi sitten eläkkeelle jäänyt opettajamme Anna-Liisa toi kakun ja kertoi ottavansa vastaan avoimeksi ensi viikolla tulevan luokanopettajan sijaisuuden. Hieno vahvistus ensembleemme.

KLO 12 alkoi aluerehtoritilaisuus, jonka pääteemana oli kokonaisbudjetti. Pilotoinnissa mukana ollut kollega kertoi kokemuksiaan, ja hän vaikutti tosi innostuneelta. Klo 14 alkoi sitten valtuustotalolla rehtori-info. Ehkä tärkein asia koski liikuntasalien valvontaa. Espoo haluaa säästää iltakäytönvalvonnan kuluista ja siirtää valvontaa Seurelta urheiluseuroille. Alustuksen jälkeen tosi moni rehtori avautui ja kertoi karmeita kokemuksia siitä, mihin uusi järjestelmä on heidän kouluillaan johtanut. Kouluja innostettiin kehittämään koulun ja seurakunnan yhteistyötä. TAT tarjoisi rexeille mahdollisuutta tutustua oikeasti työelämään. Yläkouluille oli hieno uutinen, että Espoossa avaa ovensa kauan odotettu nuorisopoliklinikka.

NYT pelastussuunnitelman kimppuun. Huomenna on taas perjantai- viikon paras päivä. Yes!

Ei kommentteja: