Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, lokakuuta 25, 2009

EKOAY:n koulutusseminaarissa Tukholmassa


KUVA: 3 minuutin leffa seminaarista.


TERVEISIÄ Tukholmasta. Tai tarkemmin Viking Linen Ms. Gabriellalta. En nimittäin noussut maihin. Käytin lauantaipäivän rästitöiden purkamiseen.

Viikonloppu suorastaan sujahti opettajien ammattiyhdistyksen perinteisessä yhteysopettajaseminaarissa. Teemat olivat tärkeitä: koulujen ja opettajien turvallisuus, työsuojeluvaalit, luottamusmiesasiaa ja ehkä tärkeimpänä vuoropuhelu poliittisten päättäjien ja ay-väen kesken.

Ymmärrettävästi agendalle nousi koulujen säästöt. Taloudellinen taantuma on tosiasia. Kaikkia tarvitaan talkoisiin. Päättäjät pyysivät paikalla olleilta ehdotuksia leikkauskohteiksi, joilla olisi vähiten haittavaikutuksia. Ihan kivuntonta tällainen keskustelu ei ollut, mutta on tärkeää vaikuttaa leikkauskohteisiin.

Laivalla oli tärkeää ja mukavaa porukkaa. Aurorasta mukana olivat mm. Irja Kaila-Lenkkeri ja Sari Karjalainen. Ohjelma oli ilmava, ja näin ihmisille jäi aikaa myös jutella muistakin kuin koulu- ja edunvalvonta-asioista. Toivottavasti kiinnostunut saa jonkinlaisen kuvan seminaarista saa yläreunan pikku clipsistä.

EKOAY:n organisoima vuoropuhelufoorumi on ainutlaatuinen, ja siitä on täysi syy antaa nöyrä pokkaus idean isälle Hannu Suntiolle.

Ei kommentteja: