Kirjoja

Kirjoja

torstaina, heinäkuuta 16, 2009

Toiseksi viimeinen lomapäivä


KUVA: Niin se aika menee. Aloitin opiskelut luokanopettajaksi 35 vuotta sitten. Soklan ovessa oli lista ensi syksynä opiskelemaan hyväksytyistä. Tuli vähän haikea olo. Onneksi oman tyttären nimi oli soveltuvuustestin läpäisseiden joukossa, kuten oikein tarkkanäköinen saattaa huomata.


VÄHIIN käy ennenkuin loppuu. Loma nimittäin.

TÄNÄÄN oli kaunis lähes helteinen kesäpäivä. Vapaaehtoisesti päätin kuitenkin viettää sen sisällä. Vanha kasvatusajattelu otti selkeän selkävoiton uimarannalle lähdöstä.

PUOLENPÄIVÄN aikaan ajelin Soklan kirjastoon. Olen jo kauan halunnut käydä läpi vuonna 1969 ilmestymisensä lopettaneen "Kasvatus ja koulu"-aikakauslehden numeroita. Parissa tunnissa ehdin käydä viisi vuosikertaa läpi. Huomenna jatkuu.


KUVA: Soklan kirjasto poistaa vanhoja aarteitaan. Sulloin repun täyteen vanhoja kasvatuskirjoja: Heinosta, Ihalaista, Kaljusta, Kerschensteineia, Kääriäistä... Yes.


HAIN vaimon töistä, ja juhlistimme palkkapäivää kevyellä aterialla Tapiola Garden hotellin Sevilla-ravintolan terasilla. Nami Nami, ja kuinka ihana viilentävä Tapiolan iso vesiallas onkaan. Olo oli kuin postikortissa.

ILLANSUUSSA vespailin koululle. Rauha maassa.


KUVA: Ikkunapuitteiden maalausremontti edistyy. Kouluhan näyttää oikein komeaksi tuunatulta.

Ei kommentteja: