Kirjoja

Kirjoja

torstaina, heinäkuuta 30, 2009

Tänään olisi aihetta olla koulupedagogiikan Tarzan

KUVA... mutta onneksi on kokemusta pienestä pitäen. Kuva on Sysmästä kesältä 1955, ja kasvun tukikeppinä on serkku Pentti.


TAAS on torstai.

Tänään onkin oltava tosi ahkera, oikea Tarzan. Paperit oikeisiin kansiohin. Pöydät on saatava siistiksi. Tyhjäksi niitä ei näillä liaaneilla saa. Ja sitten on valmistauduttava huomisiin koitoksiin: koulunkäyntiavustuspalveluiden sopeuttamiseen ja ELA-opettajan työhaastatteluun.

PALAAN asiaan illalla, ja kerroin kuinka kävi.

Nyt on ilta.

Viidakko raivattu molemmin käsin, ja kansiot lähes valmiit. Avustajille lähetetty muistutuskutsu. Moni on töissä eikä pääse, mutta niin se usein on. Maalari viimeisteli yläkerran ikkunoita. Ensi viikolla kuulema valmista. Ulla poikkesi konttorilla. Boston oli ollut hieno ja sopivan kokoinen kaupunki.

Kotona pieni sukellus kasvatuksen käsitemaailmaan (vuorossa sivistyksen käsite), ja ruohonleikkuuta.

PS: Aamun Hesarissa on uutinen: Helsingin koulut luopuvat liitutauluista ja piirtoheittimistä. Kaikkiin luokkahuoneisiin saadaan uudet laitteet viimeistään ensi vuoden aikana. Kappas vaan. Espoo on tosin aloittanut vastaavan siirtymän Smartboardeihin jo vuosia sitten, mutta meillä vauhti on vähän hitaampi.

Ei kommentteja: