Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, heinäkuuta 28, 2009

Autojuttu ja muutakinTÄNÄÄN olen vähän aikaa autoton poika. Kaksiovisissa bemareissa ovien tiivisteet ovat kovilla. Ne joudutaan nyt vaihtamaan, ettei vesi tule sisään. Onneksi hintakin on kova:-) Onneksi on vespa. Vaikka vesikeleillä, joita on luvassa, ei ole ihan kivaa. Pakko mikä pakko. Aamulla ajelen Tectorille, jotta Macci saadaan kaikilta osin kuntoon.

Päivän huoli

Tämän päivän iso huoli on koulunkäntiavustuspalveluiden järjestäminen ensi lukuvuonna. Kaupungin taloustilanteesta johtuen meidän avustustuntimäärämme vähenee varsin huomattavasti. Se on ikävää apua tarvitseville lapsille, mutta edelleenkin meille jää enemmän tunteja kuin monessa muussa koulussa.

Se on ikävää myös koulunkäyntiavustajille. Meille jäi kaksi vaihtoehtoa, joko supistaa avustajien määrää tai vähentää osalta viikkotuntimäärää. Päädyimme jälkimmäiseen, jotta voimme turvata iltapäivätoiminnan Aurorassa. Konkreetisti se tarkoittaa, että noin puolella avustajista, joiden palkka muutoinkin on pieni, palkka pienenee 10-20%.

Niinpä laitoinkin avustajille kirjeen, jossa kutsuin heidät pullakahville perjantaiksi. Käyn niiden kanssa, jotka pääsevät paikalle, tilannetta läpi.

Ikävästä tilanteesta voi etsiä myös myönteistä. Päivän työajat voidaan järjestää myös niin, että avustaja, jolle tulee esim. 25 tuntia töitä viikossa, tulee esim. kolmena päivänä töihin vasta klo 12.45. Tämä voisi sopia sellaiselle, joka haluaa työn ohella opiskella tai tehdä esim. opettajan sijaisuuksia (niitä kuitenkin jonkin verran saadaan käyttää). Ja jos kasaamme niiden avustajien, joilla on 25-30 tuntia, työtunteja eri viikonpäiville, meillä on myös mahdollisuus käyttää heitä toisten avustajien (sope- ja vammaislasten avustajille saa ottaa sijaiset) sijaisina. Näitä sijaisuuksia on aina kuitenkin ollut, ja niillä voisi täydentää ansiota.

Eilisestä vielä

EILEN olin ahkera. Kävin läpi kymmeniä kansioita, heitin vanhentunutta ohjeistoa pois ja noukin mainioita papereita talteen.

Hiljaista. Ei puheluita. Ei oppilasliikennettä. Kuumaa- ilmasnvaihtoa ei pidetä päällä säästösyistä kesällä. Sisäposti on alkanut taas kulkea. Ei mitään dramaattista. Hallinto on vielä lomilla.

ILLALLA oli aika taas tarttua syksyn ensimmäisen Luokanopettaja-lehden aineistoon. Lähetin saapuneet jutut taittajalle. Tällä kertaa lehdenteko on erikoisen jännää, koska lehti saa uuden ilmeen.

Ei kommentteja: