Kirjoja

Kirjoja

torstaina, joulukuuta 11, 2008

Viisikon I- ja II-kenraalit

KUVA: Viisikon 50-päinen kuoro ja opettaja-oppilasbändi urakoivat kaksi harjoitusta (Jorma Hellström)


TORSTAINA Viisikolla oli kaksi kenraaliharjoitusta. Niissä koko juttu vedetään läpi ilman pysähdyksiä ja neuvoja elävän yleisön edessä. Kumpaankin kenraaliin oli saatu naapurikouluista sparrausyleisöä. Miehityksissä oli rohkeasti mukana aikuisrooleissa sekä oppilaittemme äitejä että opettajateatterilaisia.

KUVA: I-miehityksen Paul, Leo, Dick, Anne ja Tim (Jorma Hellström)


I-miehityksen harjoitus pääsi alkamaan puoli tuntia myöhässä, koska peräti kaksi bussia on jäänyt tulematta Kalajärveltä. Toki odotimme heitä. Katsomossa oli opetuspäällikkö Ilpo Salonen vaimoineen, Kultsan-teatterin johtaja Jorma Hellström, 4a-luokka Lintulaakson koululta saattajanaan mm. Päivi Pelli-Kouvo(entinen auroralainen), pieniä Auroranniityn esikoululaisia ja isoja Järvenperän koulun oppilaita.

KUVA: Viisikko keksii aina ratkaisun (Jorma Hellstrtöm).


KUVA: Liisa Mattila ja Jukka Jokiranta ovat Paulin vanhemmat, Peter ja Fanny (Jorma Hellström).


II-miehityksen kenraali pääsi alkamaan vartin myöhässä Nyt meitä sparrasi mm. Järvenperän koulun isoja oppilaita, oppilamme Maijan isovanhemmat ja Karamzinin koulun1c-luokka opettajansa Ulla Kujala-Pöntisen(entinen auroralainen) johdolla.

KUVA: II-miehityksen Viisikko. Jorma Hellström

3.-4.-luokkalaisilla on koko koulun näytelmissä joukkorooli. Tänä vuonna he esittävät suurta joukkoa lehtimiehiä, jotka haluavat haastatella Peteriä hylyn löytymisen vuoksi. Kuinka upeita kameroita he olivatkaan tehneet. Päätoimittajina oli 5.-6-luokkalaisia. Näyttelijöiden meikkaajina oli taitavia 6a.-luokkalaisia.

KUVA: Miksi hylky nousi? Saisiko sitä kuvata? (Jorma Hellström)


VALOJEN ja lavastusten täytyy pelata yhteen. Kenraaliharjoitusten jälkeen teimme niihin pieniä muutoksia.

KUVA: Viisikko ratkaisee kaikki pulmat (Jorma Hellström).


KUVA: Lippaasta löytyy aarrekartta! (Jorma Hellsröm)


KENRAALIEN jälkeen pidimme palautekeskustelun. Sekä aikuiset että lapset kertoivat kokemuksiaan ja toiveitaan.Ja kehuivat toisiaan. Olimme yhtämieltä: olemme valmiita esityksiin!

KUVA: Koko koulun näytelmissä aikuiset ja lapset kohtaavat hienolla tavalla (Jorma Hellström).


REKVISIITTA on muuten tosi tärkeä juttu. Jäätelöiden pitää olla oikealla hetkellä paikalla. Mitä tehdään puoliksi syödyille jädeille? Kun on monta miehitystä aika saattaa suttaantua lippaitten tai kadonneiden taskulamppujen jne. etsimiseen. Ensi kerralla täytyy vielä nimittää erillinen järjestäjä?

PS. Sain kenraalien jälkeen postilaatikkooni kirjeen yhdeltä opettajateatterilaiselta. Tässä katkelma.. "Tämän päivän kenraaleissa minuun teki vaikutuksen paitsi tietysti kokonaisuus hienoine musiikkeineen, myös kaksi pientä suurta asiaa: 1.-miehityksen Paulin esittäjä -vastaavaa herkkyyttä harvoin näkee ammattilaisissakaan! Ja toinen juttu: tapa, jolla oppilaat vastaanottivat minut kun tulin aamulla koululle, oli hämmästyttävä. Miten kohteliaita, avuliaita ja viehättäviä lapsia! Sangen usein sitä kysyy itseltään koulutyön keskellä, mikä on todella tärkeää. Tänään sain teidän koulussanne omaan matkaani palasen sitä kokemusta."

Kiitos noista kiitoksista!

Ei kommentteja: