Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, joulukuuta 13, 2008

Viisikkoesitykset

KUVA: II-miehitys. Juha Kauppi


UPEA upea päivä! Neljä toinen toistaan komeampaa esitystä. Salit aivan täynnä. Neljänteen esitykseen kannettiin kymmenittäin lisäpenkkejä. Talo oli täynnä hyväntuulisia ihmisiä.

KUVA:II miehitys. Juha Kauppi


Lapset näyttelivät kuin unelma, ja kuoro lauloi kuin enkeli! Valot toimivat. Yleisö taputti ja nauroi. Ensimmäinen esitys venyi hieman, ja siitä seurasi tuttu ketjureaktio. Klo 14.00 kaikki oli ohi, ja paikat pantiin kuntoon.

PUFFETTI tuotti 1000 €. Viisikko-paitoja tilatiin kymmenittäin. Ne tulevat jakoon viimeisen kouluviiko lopulla.
REHTORIN JUHLAPUHE

"Tervetuloa Auroran koulun syyslukukauden päätösjuhlaan!

Takana on erilainen syksy. 5-6-luokat ovat käyneet koulua Kalajärven koulun tiloissa. Aurorassa parakin kaikki luokat sijoitettiin pääkouluun. Tällaisessa tilanteessa on monta mahdollisuutta toimia. Me päätimme, ettemme jää makaamaan ja voivottelemaan. Päätimme, että hommat hoidetaan. Emme ajaneet alas turvallisen iltapäivän huikeaa kokeilua. Jatkoimme toimintaamme Oppimiskeskuksena, joka kouluttaa muidenkin koulujen opettajia. Tarjosimme ennätysmäärän kerhoja.

Toki karsimme monia asioita. Emme ole tehneet paperilehtiä. Vanhemmat eivät saaneet tänä syksynä lukuvuositiedotetta. Valitsimme että, keskitämme voimamme siihen, mikä on tärkeää: lapsiin. Erityisesti halusimme tehdä asioita, jotka tuottavat energiaa. Yksi näistä on koko koulun näytelmät. Ne tehdään yhdessä. Eri luokkien oppilaat. Opettajat ja oppilaat. Koko koulun henkilökunta. Koulu ja vanhemmat. Ja vielä eri koulujen välistä yhteistyönä.

Yhdessä tekemällä syntyy yhteisö ja yhteishenki. Siksi siihen kannattaa satsata. Ei kuitenkaan ole sama, mitä yhdessä tehdään. Haluamme tehdä sellaista, joka on arvokasta. Sellaista, joka opettaa nauttimaan työstä, tarjoaa mahdollisuuksia ilmaista itseä ja tuottaa onnistumisen kokemuksia. Sellaista, jolla voimme tuotta iloa itselle ja toisille. Mahdollisuus tulla mukaan Viisikko-projektiin tarjottiin kaikille. Tällä kertaakin mukana oli lähes 240 lasta neljässä miehityksessä.

Esitämme teille koko koulun musiikkinäytelmänä Enid Blytonin klassikon ” Viisikko aarresaarella” . Tämän teoksen esittämisen lupaehtoihin kuuluu, että esitys ei ole julkinen, emme kerää pääsylippuja eikä esityksestä kuvata videoita.

Esityken ovat sovittaneet ja ohjanneet Martti Hellström ja Jukka Jokiranta. Upean musiikin on säveltänyt opettajamme Uma Jutila. Lavastuksen on suunnitellut Soukan koulusta eläkkeelle jäänyt Kari Evinsalo. Kuoron ovat harjoittaneet Kaija Kuivanen ja Uma Jutila. Tekniikasta on vastannut Risto Schiray. Puvustuksen on koordinoinut Nina O. Mattila. Julisteet ovat tehneet Raija Herralan taitavat oppilaat. Viisikko-paidan logon on suunnitellut koulunkäyntiavustajamme Leena Fyhrqist.. Esityksen jälkeen tarjolla on puffetti, jossa voi myös tilata Viisikko-paitoja.

Ensi viikko on "normaalia" koulua, nousua kohti joulua. Siihen mahtuu mm. Joulukirkko ja Kalajärven koululla järjestettävä kiitoskonsertti. Todistukset jaetaan lauantaina klo 9.

Kiitos, että olemme saaneet tehdä tällaisen lastenne kanssa lapsianne varten. Nyt alkavassa esityksessä yleisöllä on suuri merkitys. Esitys on tehty teille. Yleisö voi palkita lasten kahdeksan viikon uurastuksen katsotaan sydämellä, taputtamalla, nauramalla. Tehdään yhdessä tästä esityksestä yhteinen onnistumisen kokemus."


KUVA: Rehtori komentelee. Juha Kauppi


TALON hiljettyä pidimme koko henkilökunna karonkan. Söimme pizzat ja purimme projektin niinkuin tapoihin kuuluu.

Ei kommentteja: