Kirjoja

Kirjoja

torstaina, joulukuuta 11, 2008

Rehtorikokouksessa

KUVA:Kunniakirja ja hopeinen kynttilänjalka.


SYKSYN viimeinen rehtori-info oli 11.12.08 Lagstadin koulun auditoriossa. Aluksi kuulimme ennakkotietoja "Verkostot lapsen siirtymävaiheissa- hankkeen 2007-2008" raportista.Hankkeeseessa haluttiin edistää perheiden hyvinvointia vahvistamalla kasvatuskumppanuutta, vanhempien osallisuutta ja tasa-arvoisempaa kohtelua sekä vanhempien keskinäistä vertaistukea.

Naapurimme Karamzin oli mukana hankkeessa. Saimme hyviä ideoita mm. koulutulokastapahtumasta, osallistavista vanhempaintapaamisista ja isätoiminnasta.
"
REHTOREILE kerrattiin ohjeita perusopetuksen oppilaaksiotosta 2009. Aikataulut ovat osin aikaistuneet. Kuudesluokkalaisten oppaita lähetetään parhaillaan koteihin.
Koulutulokkaiden oppaat postitetaan vuoden vaihteessa. Rehtoreita pyydettiin erikseen muistuttamaan vanhempia alueellisista oppilaaksiottotilaisuuksista . Meidän alueellamme sellaiset pidetään keskiviikkona 7.1. klo 17.30-19 (koulutulokkaat) ja klo 19.30-21.00 (yläkouluun siirtyvät) Kuninkaantien lukiossa.

OPETUSTOIMENJOHTAJA Kaisu Toivonen toi terveisiä Turvallisuuskokouksesta. Espoossa on tehty 20 väärää kouluuhkausta. Yksikään ei ollut todellinen uhkatilanne. Neljä johtaa syytteisiin. Opettajille tullaan järjestämään teemasta koulutusta jo keväällä.

KOKOUKSESTA oli varattu puoli tuntia Kanadan matkan kokemusten esittelyyn. Hieman meni pitkäksi. Kaisu johdatteli teemaan. Minä näytin leffan. Ilpo Salonen avasi Literacya.

Kokouksen lopuksi minä sain (taas) huomionosoituksen. Espoon kaupunki lahjoittaa työntekijöille, jotka ovat olleet töissä 30 vuotta hopeisen kynttilänjalan. Sen lisäksi saa palkallisen viikon mittaisen ns. kalkkisloman. Ja kauniin kiitospuheen.

Hieno tapaa muistaa meitä vanhoja dinosauruksia. Meitä 1980-luvulla rexinä aloittaneita ei muuten ole enää rivissä kymmentäkään. Nopeasti on aika mennyt! Kolmas lama on edessä- ja jälleen kerran yllättäen. Muistelin lämmöllä menneitä aikoja, erityisesti yhteisiä rexikokouksia, joissa legendaarinen Antti Talvitie käytti reheviä puheenvuoroja tyyliin: "Onko koko suunnitteluosasto menettänyt järkensä?"

Ei kommentteja: