Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, joulukuuta 08, 2008

Martti Hellström blev årets brobyggare i EsboDELEGATIONEN för svensk service inom bildningssektorn i Esbo har valt rektor Martti Hellström för Auroran koulu till Årets brobyggare 2008. Martti Hellström är uppskattad av sina svenskspråkiga kolleger i staden.

Av tradition fungerar de finsk och svenskspråkiga skolorna separat från varandra. Men i Esbo har man brutit detta mönster. Svensk- och finskspråkiga rektorer har deltagit i gemensamma fortbildningar, besökt varandras skolor och genomfört projekt tillsammans inom staden, över språkgränsen.

Martti Hellström har haft en alldeles speciell roll i detta samarbete. Hellström och Auroran koulu har samarbetat med Bemböle skola i form av ett gemensamt projekt. Hellström har delat med sig av sina kunskaper och erfarenheter gällande ledarskap och arbetsglädje både som föreläsare under de svenskspråkiga ledarnas utvecklingsdag men också vid de finlandssvenska rektorsdagarna som arrangerades i Esbo under hösten. På sitt karismatiska sätt och med glimten i ögat har han modigt åtagit dig uppdragen som föreläsare på svenska för en svensk publiken och framgången har varit garanterad. Hans kunskap, erfarenhet och inspiration har han förmedlat över språkgränsen och därigenom gjort ett banbrytande arbete för ett utökat samarbete mellan svenskt och finskt inom Esbo stad. Han är uppskattad för sina insatser även utanför skolans värld. Beslutet gjordes enhälligt.


Ks. myös vielä täältä. ja LänsiVäylän 10.12. juttu täältä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jag gratulerar Dig, Martti! Vilken hög merit. Brobyrraren Du är, på många sätt. / SK

Anonyymi kirjoitti...

Onnea Martti!

Jazzka kirjoitti...

Jag helsär dig Martti!. Ja trude du kans bliv olemaan mitä olet.Tunsin sinut joskus ja toivottavasti olet sama ihminen kuin silloinkin. Rock n Roll Masa : aka nuhanenä, prinssi uljas ja Tommi ;)

Martti kirjoitti...

Kiitos onnitteluista. Jazzka:lle: Mukava kuulla tutuista