Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, elokuuta 20, 2008

Timmi koulupäivä

KUVA: TIP toimii. Luontoryhmä palaa ötököiden metsästysretkeltä Jirin johdolla.

HERÄTYS klo 6. Silmät vähän ristissä. Olin saanut illalla valmiiksi selvityksen virastolle avustajatuntien suuntaamisesta eri oppilaille. Mrrrr. Kohtuuton aikataulu.

Aamutuimaan luokkien lukkarien tsekkaus. Klo 7.40 koululle. Aleksis Kiven " Koto ja Kahleet" ( = salanäytelmä) kulissit paikalleen. Ensiesitys YT-tunnin kunniaksi JJ:n kanssa klo 8 reikä reikä. Näytelmässä on jo kaikki Kiven mestariteosten ainekset aistittavina. Vaikeudet voitetaan, ja lopussa aurinko paistaa. Tällaista uhoa kannattaa tankata! Meni hyvin. Kesto 22 min.

SITTEN taukotupaan jatkamaan asiallisemmin YT-istuntoa: tärkeät tiedotteet, ja lukkarien hionta ( Klo 12 oli deadline, jotta saataisiin taksitiedot eteenpäin. Saatiin.). Sattuneista syistä olen noin viikon aikatauluista myöhässä.

KUVA: KLO 9 Koulun pihalla kävi asiantuntijoita pohtimassa Auroran irtaimiston kohtaloa.

Suoraan YT-istunnosta pihalle. Auroran parakeista pelastettua irtaimistoa on savukuivatettu. Koska vanha palanut osa edelleen törröttää purkamattomana, eikä ns. ehjän osan lämmitystä ja sähköä saada turvallisuussyisä panna päälle, jäljelle jäävän osan ilmastointi ei toimi. Niinpä koulun kirjojen ja tarvikkeiden käyttökelpoisuutta ei pystytä arvioimaan. Se olisi välttämtöntä, jotta voitaisiin tehdä päätös tarvike- ja oppikirjahankinnoista.Terveystarkastajat ratkaisevat nenällään, pitääkö esim, kaikki kirjaston kirjat panna poistoon. Mutta ei vielä.

PUOLILTA päivin ajoin Kalajärvelle moikkaamaan väkeä. Kaikki tuntuu sujuvan päivä päivältä paremmin. Ripan bändikämppä on ahkerassa käytössä. Nuorisotilaakin saa käyttää. Vitsi,miä joustavuutta.

Kävin myös tsekkaamassa TIP-toimintaa. Kaikki toimii. Nimenomaan toimii. Nyt ei seisoskella. Ohjaajat antavat tosi hyvää palautetta: nyt voi toteuttaa itseään. Lapset ovat iloisia. Vanhat tippiläise tosin hieman marisevat, ettei Sarilla ole heille enää tarpeeksi aikaa. Niinpä.

Arkkitehti Mimma Hailio soitti ja kyseli perustietoja parakin rakennuslupahakemukseen. Homma siis etenee. Samalla hän kertoi valmistelevansa esitystä koulun saattoliikenteen turvallisuudesta.

Klo 17 TIP-Sari tapasi maksullisten kerhojen vetäjiä. Näytimme tiloja. Käytänteistä sovittiin, ja minäkin ehdin pikaisesti käydä kättelemässä. Oli nimittäin kiire "keikalle" Pakkasin pakettiautoon hanurin ja Oppimiskeskus Auroran salanäytelmän rekvisiitan, ja eikun menoksi kohti Soukkaa.

KUVA: Soukan venekerho.

Olimme Jukka Jokirannan kanssa valmistaneet kesästä alkaen ns. salaa pientä näytelmää Soukan koululla luokanopettajan uransa vetäneen Kari Evinsalon salaisiin eläkejuhliin.

Eilen kävimme etukäeen tsekkaamassa tilan lasin läpi, ja hyvältähän se näytti. Tänään tila oli täynnä väkeä hienosti pukeutuneita ihmisiä. Mahduimme sekaan juuri ja juuri, ja tunnelma oli hyvä. Uskon, että esitys toimi. Ja kuinka hienosti Soukan väki lauloikaan!

KUVA: Sankari itse, ikinuori Evi.

JUHLAT olivat hyvin järjestetyt. Evi sai hienoja, juuri hänelle istuvia lahjoja. Ruoka oli hyvää, ja WSOY piffasi juomia. Evihän on mm. WSOY:n tietokirjailijoita. Vein hänelle lämpimät terveiset 20 vuoden takaa: WSOYn kansalaistaidon oppikirjan " Taiturin"- porukalta: Sirkka Suomi-Vihoselta, Pirkko Kiravuolta, Sirpa Wassilta ja Mirja Holsteelta. Oli meillä silloin lystiä!

Iltapalan jälkeen sitten klo 20 kamat taas keikkaautoon ja roudaus koululle.

Matkalla vielä muutama työpuhelu. Apulaisrexi briefasi Koti & Koulu-ryhmän kokouksen päätöksiä. Saamme taludellista tukea leffalisenssiin, luokat saavat palloja, Diaspora-paitoja tarjotaan ostettavaksi jne. Vanhemmat lähettivät rexille kiitoksia kesän tiedotuksesta. Kiitos kiitoksista. Karjalaisen Sari - Hyvärisen Juhan työn jatkaja ITK-konferenssin ohjausryhmässä- puhkui intoa uudesta haasteesta. Hienoa.

Home sweet home klo 21.10. Väljästi laskien 15 tunnin työpäivä.

Ei kommentteja: