Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, elokuuta 26, 2008

Martti- monitoimimies?JESTAS, mikä päivä. Isoisäni Sulho harmitteli joskus, ettei keskittynyt yhteen asiaan, vaan "yritti metsästää montaa jänistä yhtä aikaa." Hän sävelsi, koulutti säveltäjiä Sibelius-Akatemiassa, kirjoitti vakavia musiikin historioita ja kevyempiä pakinoita llta-Sanomiin. Ei taida tyttärenpoika olla tässä jänisasiassa yhtään fiksumpi.


ALOITIN aamun kertaamalla seuraavan Luokanopettajalehden jutut. Tätä duunia kutsutaan oikoluvuksi. Sen jälkeen naputin kolumnin ensi viikon Esseen. Teemana on "Onko suomalainen koulu riittävän hyvä?". Polte teemaan löytyi eilisestä blogilastusta.

KLO 9:ksi oli ehdittävä koululle. Amerikkalainen opettajankouluttaja ja doctorandi vieraili koulullamme Pasi Sahlbergin ilmiannon perusteella.

Klo 11.30 olin Kalajärvellä valvomassa 5.-6.-luokkien välituntia. Kanakeitto pikaisesti masuun, ja sitten haastattelemaan oppilaita. Oppilaat saivat arvioida kouluarvosanoilla 4-10, kuinka hyvin koulu nyt Kalajärvellä sujuu. Toinen tehtävä oli verrata annettua arvosanaa siihen, minkä ehkä antaisi, jos olisimme saaneet käydä koulua Aurorassa. Asteikko oli --, - , 0. + ja ++. Kerron tulokset huomisessa tiedotustilaisuudessa. Samoin kerron vahvistuneen rakennustyön aikataulun.

KLO 13.30 alkoi Aurorassa oppilashuoltoryhmän järjestäytymiskokous. Tsekkasimme lukuvuoden alun tilanteen.

SEN JÄLKEEN selvittelin palkkasotkuja. Jostain syystä koulunkäyntiavustajien TIP-palkkioissa on epäselvyyksiä, ja pahimmassa tapauksessa palkat myöhästyvät. Voi ei. Minusta yksi asia, josta mikaan työnantaja ei saa tinkiä, on se, että työmies saa palkkansa.

Jammailimme Ripan ja lasten kanssa DreamMixin luokassa. Ripa soitti rumpuja ja minä leikin kitaristia. Lapset lauloivat ja soittivat syntikkaa.

KUVA: Klo 16.30 koululla saapui Jamkidsin porukkaa. He demosivat klo 17- 19 kanteleen soiton perusideoita. Kuulosti kivalta. Jokainen sai soittaa. Ja murkut pöllivät tien varrella olleet Jamikids-ilmapallot.

KLO 18 Taukotupaan kokoontui Espoon perinneyhdistys Auroran hallitus syksyn ensimmäiseen kokoukseen. Toimin sekä puheenjohtajana että sihteerinä.

KUVA: Klo 18.30 luovutin "nuijan" toviksi varapuheenjohtaja Uolevi Itkoselle, ja livistin toivottamaan Espoon Koti & Koulu-yhdistysten yhteistyöelimen hallituksen tervetulleeksi meille. Saattelin heidät ensin bändikämppään, jossa ihastuttava kuudesluokkalaisten tyttöjen bändi takoi "My only One´n", ja sitten vielä ihailemaan kanteleen soittoa.

Kokouksen päätyttyä meilailin Irmeli Haliselle, että meksikolaisprofessori on tervetullut ensi viikolla meillä. Kuittasin myös professori Jari Lavoselle, että noudan torstaina japanilaisen professorin hotellilta klo 9.

SITTEN kotiin. En tainnut saada yhtään jänistä, mutta HUH - nasta päivä.

Ei kommentteja: