Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, elokuuta 30, 2008

Ensimmäinen viikkokirje



**************
Hei

TÄSSÄ ensimmäinen Auroran koulun viikkokirje. Viikkokirjeessä tiedotetaan tiivisti koulun ajankohtaisista asioista, erityisesti seuraavan viikon tapahtumista. Tarkoitus on julkaista viikkokirje joka lauantai. Kun www-sivujemme päivitysasiat siirtyvät taas koulun vastuulle, viikkokirje siirtynee sinne.

KUUKAUSI TULIPALOSTA

Pian päättyvällä elokuun viimeisellä viikolla tuli kuluneeksi kuukausi koulun palosta. Kouluakin on ehditty käydä kolme viikkoa. Nopeasti ovat monet asiat kaikesta huolimatta järjestyneet. Parakin palaneen osan purkutyöt ovat alkamassa, ja uudet siivut tuodaan näillä näkymin syyslomaviikolla. Turvallinen iltapäivä (TIP) pajoineen on alkanut mukavasti. Mukana on nyt noin 100 lasta, joista muutama tulee muista kouluista.

SYYSKUU ALKAA

Ensi viikolla (36) alkaa syyskuu. Kaikissa luokissa noudatetaan nyt syksyn työjärjestyksiä, ja päivät ovat täyspitkiä. Koulun poikien ja tyttöjen jalkapallojoukkueita ollaan muodostamassa, sillä Espoon koulujen futis-cup lähenee. Valmentajina toimivat Esa Puranen ja Raija Herrala.

TIP-KERHOT ovat käynnistymässä. Ulkopuolisten toimijoiden kerhoihin ilmoittautuneille on lähetetty viestejä. Valitettavasti kaikkiin kerhoihin ei ole löytynyt tarpeeksi osallistujia, ja niin niitä ei voida järjestää. Syyskuun aikana käynnistyvät myös Opetushallituksen tuella toimivat, osallistujille maksuttomat kerhot. Niistä enemmän seuraavassa viikkokirjeessä. Niinikään koulun omista siestakerhoista tullaan pian tiedottamaan.


Maanantaina 1.9.2008
AURORA-SEMINAARI pidetään siis maanantaina 1.9. Auroran kappelilla. Seminaari on kutsuseminaari, ja sinne on ilmoittautunut lähes 40 johtokunnassa ja Koti & Koulu ry:ssä toimivaa vanhempaa ja koulun henkilökunnan jäsentä. Teemoina ovat mm. poikkeusjärjestelyt syksyn aikana, uuden johtokunnan ( 2009-2013) ehdokasasettelun valmistelut ja lukuvuoden 2008-2009 yhteinen ideointi.

6a-luokka lähtee maanantai-aamuna kolmen päivän liikunnalliseen leirikouluun. Henkilökunnasta leirille lähtevät luokanopettaja Anna-Liisa Kurki, erityisopettaja Julia Uotila ja koulunkäyntiavustaja Noora Hellström. Hauskaa matkaa.

Tiistaina 2.9.2008
Auroran oppilashuoltoryhmä kokoontuu toisen kerran. Oppilashuoltoryhmään kuuluvat koulun rehtori, koulupsykologi, koulukuraattori,kouluterveydenhoitaja sekä laaja-alaiset erityisopettajat aikataulujensa mukaan.

6a-luokka leirikoulussa.

Keskiviikkona 3.9.2008
Savuvaurioita kärsineessä parakin osassa on paljon koulun irtaimistoa. Sitä on nyt ns, savupuhdistettu hieman yli viikon ajan. Keskiviikkona kaupungin asiantuntijat tulevat ratkaisemaan, voidaanko irtaimistoa käyttää vai haisevatko kirjat jne. edelleen savulle. Savunhajuisia esineitä ei saada käyttää.

Illalla klo 18 alkaa kouluravintolassa tiedotustilaisuus 0.-4. luokkien oppilaiden vanhemmille syksyn opetusjärjestelyistä. Vastaava tilaisuus järestettiin 5.-6.luokkalaisten vanhemmille viikkoa aikaisemmin Kalajärven koulun auditoriossa. Tilaisuuden jälkeen monilla näistä luokista on oma napakka vanhempainiltansa.

6a-luokka leirikoulussa.

Torstaina 4.9.2008
KUVA: Koululla on jo tänä syksynä käynyt tärkeitä vieraita. Päättyneen viikon keskiviikkona meillä kävi professori Masakata Japanista Koben yliopistosta. Häntä kiinnosti erityisesti tulevaisuuskasvatus, josta hänelle antovat mainion näytteen Ismo Lehikoisen 3b-luokan oppilaat.

Ensi viikon torstaina saamme vieraan Meksikosta. Professori Eduardo Andere on kiinnostunut suomalaisten oppilaitten hämmästyttävistä PISA-tuloksista ja tekee aiheesta tutkimusta. Meillä on haluaa haastatella opettajia ja seurata opetusta.

Perjantaina 5.9.2008
Luokkien 1-4 katsomusopetus on palkitettu perjantaille klo 12.45- 13.30. Tällä hetkellä Aurorassa on mahdollisuus opiskella evankelis-luterlaista, ortodoksista ja islamilaista uskontoa. Niinikään tarjolla on elämänkatsomustietoa lapsille, joiden vanhemmat eivät kuulu mihinkään uskontokuntaan.

Hyvää viikonloppua

Martti-rexi

Ei kommentteja: