Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, helmikuuta 18, 2008

Sata sanaa kasvatuksesta jne.


TÄNÄÄN ei koulussa ollut lapsia. Eikä paljon muitakaan. Talonmies Kari, koulusihteeri Riitta, ja kaksi koulunkäyntiavustajaa Leena ja Riitta tekemässä ryhmäintegraatiomateriaaleja. Koneet eivät oikein toimineet, joten tein hommia kotona.

KUITTISEN JUKKA ja Tikan Kaisa soittelivat. Kertoivat kuulumisia rehtorien työhyvinvointiryhmästä. Parikko on työstämässä työkalua YT-toiminnan johtamiseen, ja pyysivät mukaan. Sehän sopii.

Tämänikäistä aletaan muuten pyytää kaikenlaiseen mukaan. Minäkin olen jo suostunut mukaan kahteen Opinmäen työryhmään, sekä pedagogiseen että hallinnolliseen. Niinikään sanoin kyllä vahvan tuen työryhmälle. Lääninhallituksetkin houkuttelevat seminaarehinsa. Tällä viikolla matkustan Ouluun puhumaan tulevaisuuden koulusta, ja huhtikuussa taas Tampereelle paneeliin ideoimaan opettajien ja rehtorien täydennyskoulutusta.

ILTAPÄIVÄLLÄ ajelin SOKLolle tapaamaan Kansasen Perttiä. Kalenterin voi merkitä tänään uuden teoksen "Sata sanaa kasvatuksesta" startin. Pertti tarjosi kahvit, ja kävimme käsitelistaa läpi. Edessä on huikea vuosi kasvatuksen keskeisten käsitteiden äärellä. Seuraava työtapaaminen on jo ensi viikolla.

PS. Auto meni katsastuksesta läpi, vaikka Tapiolan häirikkönuoret katkoivatkin perjantaina Johtotähden mersun nokalta. Olisiko aika taas vaihtaa autoa?

Ei kommentteja: