Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, helmikuuta 17, 2008

Lo-liitto ry. ja Lo-tarvike oy

KUVA: LO-hallitus 2006-2008: Piritta Siekkinen (vas., varajäsen), Kai Lotvonen , kolmikko: Karita Koskinen, Päivi Haapajoki ja Marko Jokinen ovat piilossa), Matti Sippola (pj, pöydän päässä), Marja-Liisa Pietiläinen (sihteeri) ja juuri ja juuri Merja Koivisto. Kuvassa ei näy Kaija Norrbygårdia, Mira Ketolaa eikä Juhani Malkamäkeä. Kokouksesta olivat pois Sirkku Alin ja Katariina Paksuniemi.

VIIKONLOPPU oli pitkästä aikaa varattu luokanopettajien kokouksille. Lo-toimintaahan tässä on toki harrastettu koko alkutalvi. Luokanopettajan Päiväkirjalle on annettu viime viikolla painatuslupa. Jännityksellä sitä seuraa, iskeekö päälle vielä Perusopetuksen Päiväkirjan viimeistely. Iskee, jos tilauksia tälle uudelle tuotteelle tulee riittävästi. Kyselyjä on ainakin tullut.

Lo-liiton hallitus aloitti kokouksensa lauantai-iltapäivänä Akavatalon toimistossa. Alkutalven kokouksessa valmistaudutaan maaliskuiseen vuosikokoukseen. On hahmoteltava kokousohjelma, tilinpäätökset, budjetti, toimintakertomus ja -suunnitelma jne. Vuosikokouksessa liitolle valitaan myös puheenjohtaja ja hallitus seuraavaksi kahdeksi vuodeksi. Jaa-a, sitä on istuttu jo puheoikeutta käyttämässä jo seitsemän hallituksen kokouksissa ( Mäkelä I, Salomaa I- II , Kääriäinen I, Heinonen I-II ja Sippola I). Tämä hallitus taitaa olla yksi innokkaimmista. Jäsenet jopa haluavat kirjoittaa lehteen, ja sehän on upea juttu. Ideoita pursuaa, ja huumorikin kukkii. Hyvin on Matti ryhmän saanut toimimaan. Tuloksiakin on saatu. Liitto on näkynyt mediassa. Piiriorganisaatiouudistus on saatu käyntiin. Uuden hallituksen isoksi haasteeksi tulee jäsenmäärän laskun pysäyttäminen.

SUNNUNTAINA oli aikainen herätys. Liiton tytäryhtiö Lo-tarvike oy on nostettu naftaliinista, ja sen uusi hallitus piti järjestäytymiskokouksen klo 8-9 . Minä olen mukana asiantuntijana, ts. en vastuullisena hallituksen jäsenenä. Lo-tarvike rupeaa kustantamaan mm. Luokanopettajan Päiväkirjaa ja LO-lehteä. Ratkaisuun on päädytty taloudellisista syistä. Tarvikkeen toimitusjohtajana toimii Maiccu.

Klo 9 jatkui Lo-hallituksen kokous. Yksi tärkeimmistä kokousasioista oli vuoden 2008 luokanopettajan valinta. Ehdokkaita oli useita, ja yksi valittiin. Muilta osin päätös on salainen. Hallitus myönsi joitain ansiomerkkejä. Sippola nuiji kokouksen päättyneeksi ennen puolta päivää.

Seuraavat- tämän hallitusen viimeiset- kokoukset ovat kuukauden kuluttua 14.-16.3. 2008 Kylpylähotelli Rauhalahdessa Kuopiossa vuosikokouksen yhteydessä. Siellä paljastetaan ja palkitaan vuoden luokanopettaja.

Ei kommentteja: