Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, helmikuuta 27, 2008

Pieniä onnen palasia

KUVA: Perinneyhdistys Auroran hallituksen väkeä. Keskellä Uolevi Itkonen.

LISÄYS 3.4. Kirkkonummen Sanomissa oli juttu lopussa referoidusta vierailusta.http://epaper01.mmd.net/reader/?issue=1061;cb6b6581c047c1d0cae58c01cdf2683b;20

VANHAN laulun mukaan ihmisen onni on pieninä palasina maailmalla. Vaikka sitä kohdalle sattuisi isompiakin kimpaleita, pienet on tärkeää huomata. Tähänkin viikkoon sellaisia on jo ehtinyt osua.

EILEN tiistaina vedin toisen Perinneyhdistys Auroran kokouksen. Aikataulu meni nappiin, ja kaikki asiat ehdittiin käsitellä. Ehdin myös hankkia juuri 70 vuotta täyttäneelle varapuheenjohtaja Uolevi Itkoselle kukan ja antaa "100 sanaa opetuksesta".

Muutama muukin hauska juttu liittyy tuohon kirjaan. Joku tuttu on tilaamassa kirjaa omalle lapselleen, joka pyrkii opettajaksi. Yksi kollega on jo kirjan selannutkin, ja kirjoitti oikein kauniin kirjeen. Tänään huomasin, että kirja on hankittu Helsingin Soklan kirjastoon. Ja perään oli laitettu varoitusteksti: " 2 vrk: laina. Ei varauksia."

HYVÄ KIRJA on merkittävä ilon lähde. Juuri nyt luen professori Juhani Hytösen n uusinta kirjaa "Lapsikeskeisen kasvatuksen ydinkysymyksiä". Hienoa tekstiä- ja aivan mainio lähde muutamille kasvatuksen käsitteille, joissa olen itse hieman jumissa (vapaa kasvatus, kasvatusideologia jne.)

Ja tietysti rehtorille tulee hyvä mieli, kun työntekijöitä kehutaan. Internetin kautta tuli kehukirje iltakäytönvalvojastamme Jonista, joka tervehtii kitaransoittolla aulassa koululle saapuvia iltakäyttäjiä.

Ja isälle tulee hyvä mieli, kun prinsessa Norppa käy kylässä. Tänään kävi.

Hyvä mieli tuli siitäkin, että on jaksanut juosta kolmena iltana maailman turuilla. Maanantaina iltapäivällä kirjapalaverissa Helsingissä ja rexipalaverissa Saarnilaaksossa sekä illalla Kirkkonummella esittelemässä Lehden Susannan kanssa ryhmäintegraatioluokka-ideaa. Tiistaina oli tuo perinnekokous. Tänään kävin Kelassa johdattamassa tulevia kouluttajia retoriikan saloihin Toivasen Tapsan vetämällä kurssilla. Huomenna ryhmäintegraatiosta kiinnostuneita espoolaisvanhempia on kylässä koululla. Perjantai-iltapäivänä piipahdan arkkitehtien vetämään seminaariin Tulevaisuuden koulusta....Menoja on kuin ennen vanhaan. Olisipa se vanha turnauskuntokin:-) Flunssaa on kestänyt jo viisi viikkoa.

Ei kommentteja: