Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, tammikuuta 08, 2016

Yhdessä tekemällä opimme toisiltamme

KESKIPOHJANMAA-lehdessä oli tänään komea juttu "Yhdessä oppiminen"-teoksesta, jota minäkin olen saanut olla  tekemässä. Kokkolan kaupunginkirjastossa  nimittäin järjestettiin eilen kirjan ennakkojulkistamistilaisuus, josta toimittaja Outi Yli-Arvo  teki jutun.

Tilaisuudessa kirjaa esitteli kirjan kokoamisessa giganttisen roolin ottanut sivistystoimenjohtaja Peter Johnson sekä Johanna, Elina  ja Timo-  kaikki kokkolalaisia opetusalan ammattilaisia, joiden haastatteluja on mukana kirjassa.

Keskipohjanmaa-lehden lisäksi paikalla oli YLEn Kokkolan toimituksen ääniradio.

KIRJAN virallinen julkistus  tapahtuu Educa-tapahtumassa 29.1.-16 Visio-lavalla klo 15.15 - 16. Siellä tekijöistä ovat paikalla  Pasi Sahlberg,  Peter Johnson ja Martti HellströmAsko  Leppilampi on hengessä mukana ja skriinillä.
Tavataan siellä!

Poimintoja Keskipohjanmaa-lehden jutusta

JUTUN ostikko oli jo virkeä ja kuvaa teosta mainiosti: Oppimisen ilo syntyy yhdessä: oppilaat vetävät yhtä köyttä. Opettajan innostaa ja ohjaa.Tässä muutama koppi:

" Oppilaiden keskinäinen kilpailu ei edistä oppimista."

" Tehtävät suunnitellaan niin, että oppilaat voivat toteuttaa ne mahdollisimman itsenäisesti. Isot voivat ohjeistaa pienempiään.  Ryhmä on vastuussa tehtävän tekemisestä, ja jokaista tarvitaan, että tehtävän saadaan suoritettua."

" Se, että luotamme oppilaisiin, kantaa hedelmää."

" Jokainen yrittää parthaansa. Lusmuilijoita ei suvaita."

" Vanhanaikaista opettajakeskeistä opetustapaa käyttämällä aikaa valuu hukkaan."

1 kommentti:

Nimetön kirjoitti...

Onnea uudesta kirjasta jälleen! Toivottavasti saan tämän pian käsiini, innostavan oloinen teos.
Terkuin, Marjo K.