Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, heinäkuuta 10, 2013

Syrjäytymisen ABC – annetaanko meillä lasten syrjäytyä rauhassa?


ENSI VIIKOLLA Porissa tapahtuu paljon. Minäkin olen nyt sotkeutunut Suomi Areenaan :-)

Kehitysvammaliitto nimittäin järjestää osana tapahtumaa paneelin otsikolla:  "Syrjäytymisen ABC – annetaanko meillä lasten syrjäytyä rauhassa?"

NÄIN asiaa esitellään netissä:
"Oppimisvaikeudet ja muut oppimisen ja koulunkäynnin ongelmat lisäävät nuoren syrjäytymisriskiä. Jokaisella oppilaalla on kuitenkin vahvuuksia, joita voitaisiin hyödyntää nykyistä tehokkaammin ja löytää sitä kautta väyliä parempiin oppimistuloksiin. Oppilailla on erilaisia tapoja oppia – opettajilla pitää olla erilaisia tapoja opettaa. Koulu ei ole ainoa, mutta nuorten kohdalla keskeinen toimija syrjäytymisen ehkäisemisessä. Syrjäytymis-kehitys voi alkaa jo hyvin varhain, jopa ennen kouluikää. Kasvava lapsi tarvitsee aikuisten tukiverkostoja. Jokainen aikuinen on vastuussa.

Näistä teemoista keskustellaan Kehitysvammaliiton järjestämässä paneelikeskustelussa ”Syrjäytymisen ABC – annetaanko lasten meillä syrjäytyä rauhassa?”, joka on SuomiAreena-tapahtuman ohjelmassa torstaina 18.7. klo 14 -15.15  BePop-kauppakäytävässä.

Panelisteina ovat rehtori Martti Hellström, kansanedustaja Kristiina Salonen, dosentti Matti Rimpelä, kasvatus- ja sosiaalialan tutkija ja tietokirjailija Anna-Liisa Lämsä, erityisopettaja Heli Tomminen, kokemusasiantuntija Mirkka Virtanen sekä Kehitysvammaliiton erityisasiantuntija Erja Pietiläinen.
IHAN tarkasti ottaen minä olen paneelin puheenjohtaja siis juontaja.

Monipuolisesta ohjelma löytää lisää tietoa osoitteesta: http://suomiareena.fi

Ei kommentteja: