Kirjoja

Kirjoja

torstaina, heinäkuuta 25, 2013

12 kesäkeskeytyspäivää aikaa

Lukuvuodesta 2013-14 tulee erilainen.  Siinä riittää vielä yhdessä hämmästeltävää.
Monista asioita täytyy väistöratkaisujen myötä luopua. Tilalle on löydettävä uusia,
innovatiivisia juttuja.  On katsottava asioita uusista näkökulmista.Siksi varaan joka
päiväaikaa ideoitten pulppuamiselle. Kehittelen useita ideoita rinnakkain

TOINEN työpäivä takana.  Jatkoin ohjeiden noudattamista tavoitteena palata työmoodiin.

En enää haikaile lomaa. Orientoitumisvaihe alkaa olla voitettu kansta. Tehtävälista on koottu- ja purkukin aloitettu. Päivärytmi on vielä erilainen, huokoisempi. Sitä ei oikein muistakaan, kuinka hektinen arki taas tulee olemaan, kun koulu alkaa.

EILEN erityisesti nautin ohjeista, jotka antoivat luvan tehdä aluksi rutiinihommia ja ertityisesti mukavia asioita. Varasin illaksi ihan muuta ajateltavaa kuin töitä. Tein töitä klo 9 - 15- siis hieman lyhyemmän päivän. En vaatinut itseltäni liikaa.

HARMI, että ilma on harmaa. Auringosta saa ainaa lisäenergiaa.

KOSKA edessä on myös miten sitä sanoisi "ahdistavia"  juttuja, ne on kohdattava, koottava ja tuijotettava.  Vaikka ohjeisiin kuului, "Älä päästä masentavia ajatuksia ja kielteisiä tulkintoja täyttämään päätäsi . Yksi niistä on lukujärjestys. Erityisesti tänä syksynä, kun se on tehtävä kahteen taloon erikseen ja - oman valimtani mukaan- käsipelillä. Tein tietoisen päätöksen, etten käytä Kurre7-ohjelmaa.

VIELÄ on siis 12 koulutyön kesäkeskeytyspäivää aikaa valmistaa lukuvuoden työtä. Kolmannen työpäivän avaintehtävä on tehdä Kalajärven luokkien lukujärjestysten pohjatyöt pitkälti valmiiksi (porrastus busseihin, ns. vaikeiden aineiden  (TN-TS, EN, RU, MU, LP, LT) opettus). Ja aina piristeeksi väliin pieniä mukavia hommia.

Tämän ja ensi viikon osalta kalenteri on lähes tyhjä. Hieno juttu. Viimeisen kesäkeskeytysviikolla alkaa sitten taas juoksut.

TERVEISIÄ Oittaalta. Kun kesä tuli takaisin, ajoin klo 14 jälkeen  tutulle uimarannalle. Väänsin lukkareita siellä parisen tuntia. Työ eteni mainiosti. Nyt on bussivuorot kartoitettu ja vaihtotunnitkin alustavasti jaettu.

TILASIN muuten omaa työtäni helpottamaan - omilla rahoillani - allekirjoitusleimasimen. Kyllä pian kelpaa lomakkeita ja anomuksia kuittailla.


Ei kommentteja: