Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, maaliskuuta 16, 2013

Vuoden luokanopettaja 2013: Kai-Ari Lundell

        VUODEN  luokanopettaja 2013 julkistettiin  lauantaina 16.3. klo 12.15 Oulussa Hotelli Holiday Innissä, jossa Luokanopettajaliitto pitää vuosikokouksensa.

Vuoden luokanopettaja

Yksi  merkittävistä tekijöistä Pisa-ihmeen takana on suomalainen akateemisesti ja tutkimuspohjaisesti koulutettu  luokanopettaja, joka luo  ensimmäisten kuuden kouluvuoden aikana vahvan  perustan suomalaislasten osaamiselle.

Vuoden luokanopettajan on täytettävä kovat vaatimukset. Hänen on oltava osaava, pedagogi, empaattinen, taitavasti toimiva, ajan tasalla ja aktiivinen.

Ensimmäinen vuoden luokanopettaja valittiin vuonna 1999. Hän oli opetusneuvos Pekka Leinonen Kauniaisista. Hänen jälkeensä kunnia on osunut seuraaville  luokanopettajille: Vesa Purokurulle Jyväskylästä (2000), Seppo   Heinoselle (2001) Nurmosta, Riitta Cederqvistille Lahdesta (2002), Anna-Maija Riskulle Jyväskylästä(2003), Sirpa Wassille Espoosta (2004), Riitta Moilaselle Oulusta (2005),  Reima Viitalalle Multialta (2006), Elina Hiidenpalolle Helsingistä (2007), Jaana Lemminkäiselle Lahdesta (2008),   Aila Keturille Vantaalta  (2009)  ja Elina Romppaiselle Raahesta (2010), Sirpa Tikkalalle  (2011) Kiimingistä ja Harri Sandborgille Ähtäristä (2012).

Vuoden luokanopettaja 2013 Kai-Ari Lundell

       Luokanopettajaliiton hallitus on valinnut 15. kerran vuoden luokanopettajan. Valinta osui tällä kertaa luokanopettaja  Kai-Ari Lundelliin.

Lundell on työskennellyt luokanopettajana Vantaalla 33 vuotta; viimeiset 14 vuotta Pähkinänrinteen koulussa. Luokanopettajaksi hän valmistui Jyväskylästä vuonna 1980.

Kai-Ari on monipuolinen peruskoulumies. Hän on opettanut jokaisella luokka-asteella. Hän on toiminut koulukirjastonhoitajana ja kehittänyt koulunsa tietotekniikan opetusta. Hän on koulukerhoaatteen kannattaja ja on itse pitänyt mm. shakkikerhoa vuodesta 1982. Hän on vienyt oppilaita aktiivisesti kaupungin urheilutoimintaan. Kai- Ari on myös Pähkinärinteen alueen yhteistyöryhmän puheenjohtaja. Yhteistyöryhmä keskittyy alueen lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn. Vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu  toiminta Vantaan ammattiyhdistyksen urheiluvastaavana  ja  PuHun koripallojoukkueen johtajana.

Kai-Ari on myös some-ihminen ja  aktiivinen koulukeskustelija. Hän  on pitänyt  vuosia omaa blogia, jossa käsitellään  rohkeasti tärkeitä ja ajankohtaisia koulua ja koulutuspolitiikkaa käsitteleviä asioita.  Ks.  http://www.properuskoulu.net

KATSO myös Ylen Uutiset.
STT:n kautta uutinen on levinnyt about 10 nettilehteen mm. Ilkkaan, Hämeen Sanomiin, Länsi-Savoon, MTV3:een, Aamulehteen,  Keski-Pohjanmaahan...

1 kommentti:

Maarit kirjoitti...

Onnittelut Kai-Arille valinnasta! Kahden alakoululaisen äitinä olen tykännyt lukea blogistasi taustoja ajankohtaisille peruskoulua koskeville uutisille. Sekä lukea useita kertoja aiheista, joista en muualta ole kuullut.
Erityisesti kiitän, että olet myös tuonut esille kouluruokailun kuulumisia opettajan näkökulmasta.
Työniloa!
Maarit
alias Kouluruokatietopankki-blogi