Kirjoja

Kirjoja

tiistaina, marraskuuta 06, 2012

Työviikko korkattu!

Joulunäytelmämme fanipaidan logon ensimmäinen versio. Sen on suunni-
tellut koulunkäyntiavustajamme Leena Fyrqvist.
TIISTAI- ILTAPÄIVÄÄ kaikille!  Takana kaksi työpäivää, ja hommia on tehty hiat käärittyinä.

Toisaalta listalla on ollut tosi kurjia  hommia: (1) oksennustauti näyttää leviävän kovaa vauhtia oppilaiden keskuudessa. (2) Vielä ikävämpää on ollut  selvitellä yhä jatkuvia ja valitettavan usein tasan muutamalle samalle oppilaalle kasaantuvia hölmöilyjä. Tänään oli vuorossa toisen oppilaan kännykän luvaton  haltuunotto, toisen oppilaan käsityön sotkeminen, toisen oppilaan koskemattomuuden loukkaaminen ja yksi tappelukin. Mutta kaikki sotkut selvitetään, ja sotkuilla on seuraamukset. On jälki-istunnosta hyötyä tai ei, niitä tulee nyt usealle. Osalla oppilaista näyttää olevan itselläänkin sellainen tunne, että vasta rangaistukset pysäyttävät heidät ei ystävällinen puhuttelu.

TOISAALTA  työlistalla on ollut tosi kivoja hommia. Maanantaina sain soittaa opebändissä päivänavauksessa. Iltapäivällä saimme monen oppilaan tuen asiakirjat hyvään vaiheeseen. Tänään minulla oli ilo pitää pitkästä aikaa sijaisena kaksi liikuntatuntia, kun 3-4-tiimin opettajat olivat PLC-tapaamisessa. Kolmosen pojilla oli tiukka säpä-turnaus. Ja siestalla oli Lumikin harjoitukset- ensimmäiset roolijaon jälkeen. Luovia lapsia meillä, ja Anni-Kaisa ja Jukka ovat tosi taitavia ohjaajia.

MUUTENKIN näihin kahteen päivään on sattunut paljon mukavia asioita.  Säästötoimemme ovat purreet yli odotusten. Näyttää siltä, että palkkarahoja vapautuu käytettäväksi jo tänä syksynä. Näin voimme palkata lisää käsiä ainakin joulukuun ruuhkahuippuihin. Käymme myös neuvotteluja pitkä-aikaisen unelmamme: 16 ipadin paketin saamisesta oppilaiden käyttöön. Henkilökunnalle on lähetetty linkki kyselyyn, jossa jokainen voi ottaa kantaa esitettyihin hankintoihin ja - esittää itse lisää. Päätökset rehtori tekee sitten parin viikon sisällä.

Mukavaa oli myös se, että entinen opettajamme Pia Mäki-Kokkila kävi meitä tervehtimässä ja kertomassa kuulumisia.

OLEN loppuviikon poissa koulusta, keskiviikon Espoon reksikoulutuksessa ja sitten torstain ja perjantain OAJ:n  YSIN seminaarissa. Sillä aikaa MS. Auroran kipparina on apulaisreximme Ulla.


Ei kommentteja: