Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, marraskuuta 28, 2012

Kolme tiukkaa viikkoa painaa jaloissa

Leila- opettajalle riitti kysymyksiä. Niin erilailla koulua pidetään Alanko-
maissa.
ONHAN tätä juostu. Nuorena jaksoi vaikka mitä. Vanhempana turnauskunto ei näytä enää oikein kestävän kolmen viikon kokousputkia ja koulutuskeikkoja ilman kunnon lomajaksoja. Jalat olivat esim. tämään koko päivän väsyneitä.

Eilinen koulutusreissu oli  syksyn viimeinen. Hyvä näin. Nyt keskitytään Lumikkiin.

TÄNÄÄN oli tosi monipuolinen työpäivä. Pienessä flunssassa opastin kuutta opettajaopiskelijaa ja heidän kouluttajaansa suomalaiseen ja erityisesti Auroran kouluun. Alankomaalaisvieraat tutustuivat Timon luokan työhön, opettaja Leilaan, Anni-Kaisan ja JJ:n teatteri- ja Hannun puutyökerhoon. Ekaluokkalaiset tytöt saivat vihdoinkin esittää kansainväliselle yleisölle oman tanssinsa. Esittelin vieraille  myös bändikämpän. Ja Kaitsun koululounas maistui.

KOULUN jälkeen ajoin OKL:lle ja pitkästä aikaa pääsin työstämään kahvikupin ja lohipiirakan äärellä emeritus-professoi Pertti Kansasen kanssa 100 kasvatuksen klassikon  tekstejä.

AJOIN koululle Tapiolan Toron kautta. Pieni Oskarinleike muutoin tyhjässä ravintolassa latasi akkuja. Viereen on muuten tullut kilpailija: pihvipaikka. Sitten koululle pitämään esikoululaisten vanhemmille "vanhempainiltaa". Kävimme läpi koululaiselta vaadittavia taitoja. Tilaisuus järjestettiin päiväkotein pyynnöstä.  Meitä oli paikalla Kaija, Katri, Marja, Martti ja Uma.

KELLO on nyt  20, ja  sitä ollaan taas kotona. Kohta sammuu valot.

Ei kommentteja: