Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, syyskuuta 21, 2011

Olympia-projekti osa 3


KUVA:Pia Mäki-Kokkila.

TÄSSÄ tuore raportti Pialta ja Julialta Kreikasta.

"Kolmas opiskelupäivämme alkoi tiiviillä ryhmätyöjaksolla. Selvitimme toiminnallisin menetelmin roolejamme työyhteisössä ja tiimeissä, eri näkökulmista katsottuna. Pohdinnan myötä opimme paljon itsestämme ja toisistamme. Ryhmäytymisen myötä moni huomasi uudessa ryhmässä ottavansa itselleen hiukan toisenlaisen roolin kuin omassa, tutussa työyhteisössään. Työskentelyn myötä opimme hyvin nopeasti huomaamaan toistemme vahvuudet ja herkkyydet. Päivän varsinaisten ryhmätöiden tekeminen sujui vahvuustyöskentelyn jälkeen iisisti.

Iltapäivän vietimme oppaan seurassa Antiikin olympialaisten museossa ja alkuperäisillä kisapaikoilla. Kuulimme erittäin kattavan luennon antiikin jumalista, kulttuurista ja urheilusta. Olympialehto rakennettiin aikojen alussa uskonnolliseksi paikaksi, ja kisojen tarkoituksena oli viihdyttää Zeusta. Olympialaisiin saivat osallistua kaikki vapaat kreikkalaiset, katsojina saivat olla miehet ja naimattomat naiset. Kisojen ajaksi sodat lopetettiin, viideksi päiväksi neljän vuoden välein.

Saimme luvan juoksukilpailuun stadionilla, jolla on juostu tuhansia vuosia. Miesten juoksuradan pituus on 192 metriä, naisten 30 metriä lyhyempi. Kokemus oli huikea, tunsimme  menneiden elämien henkien puhaltavan vauhtia juoksuumme.

Kreikkalaisen uskomuksen mukaisesti ihmisen on käytävä Olympiassa ainakin kerran elämässä, muuten kuolee onnettomana. Me olemme onnellisia, saadessamme olla täällä Olympian syntysijoilla, kokemassa historiallisten tapahtumien yhteistä kipinää."

Ei kommentteja: