Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, syyskuuta 05, 2011

Huhu mustasta autosta ja muutakin maanantaista

AAMUTUIMAAN syyskuun Luokanopettaja-lehden tsekkaus. Värit olivat kohdillaan. Eli painolle lupa panna koneet pyörimään pienien korjauksien jälkeen.

Sitten koululle. YT-istunnon aluksi valitsimme Ismo Lehikoisen ehdokkaaksemme henkilökunnan toiseksi edustajaksi johtokuntaan ja Osmo Huplin varajäseneksi. Kolme vuotta sitten valitut kun eivät enää ole meillä töissä. Ismo esitteli myös KiVa-koulun tuloksia. Olemme olleet hankkeessa mukana  vuodesta 2009. Kyselyjen tulokset  osoittava, että myös meillä kiusaajien määrä on laskenut, samoin kiusattujen. Hyvä niin.

Sitten  neuvotteluja eri kokoonpanoissa.  Liikuntaryhmien tsekkausta. Paljon pieniä asioita.

PIENIÄ  lapsia kuohutti tänään jostain levinnyt "tieto", että jotakin oppilasta olisi yritetty houkutella mustaan autoon. Juttu vahvistui juoksussa. Rehtorikin oli kuulema kertonut, että musta auto on ollut meidän koululla. Musta auto muuttui sitten mustaksi mieheksi. Osa osasi nimetä oppilaatkin, joita oli (muka) houkuteltu kyytiin kertomalla, että isälle ja äidille on sattunut jotain, ja setä veisi lapset kotiin.

Vastaava tarina leviää parhaillaan facebookissa. Voi olla, että jossain päin Suomea sellaista on sattunut. Mutta ei meillä. Aina kun lapsia pelottaa, me aikuiset rauhoitamme heitä. Puhutaan. Kuunnellaan lapsia. Kertaamme, että kenenkään vieraan kyytiin ei mennä. Jos joku houkuttelee, juokse takaisin koululle, siellä on aina aikuisia. Monella lapsella on kännykkä. Sillä voi soittaa isille tai äidille. Kannattaa painaa auton rekisterinumero mieleen. Tai ottaa autosta salaa kuva.

SIESTAN jälkeen kuvasimme vielä 3ab:n koulupäivää keskiviikon vanhempainiltaa varten. Viime vuonna hankittu parempi videokamera toimi oikein hyvin.

KOULUN jälkeen opettajat perehtyivät uusiin kolmiportaisen tuen lomakkeisiin ela-opettajien johdolla. Minä aloin syöttää palkkatietoja eHijat- järjestelmään.  On se  aika vuodesta. Deadline perjantaina.

3 kommenttia:

Esa Kukkasniemi kirjoitti...

Noissa mustien autojen tarinoissa on aina se kurja puoli, että joskus hysteria leviää jo ennen kuin se saavuttaa koulun, vaikka jutussa ei olisikaan mitään perää. Silloin ollaan askeleen jäljessä. Nyt taisitte onnistua aika hyvin.

t. Naapurikunnan reksi

Anonyymi kirjoitti...

Ei nämä jutut aina ole vaan lasten keksintöjä ja hysteriaa, vaan totista totta. Kyseisestä autosta on havaintoja viime viikolla nurmijärveltä ja nyt tänä päivänä Tapiolasta. Hysteria on tietty turhaa, mutta asiallista valistusta kyseisen asian tiimoilta on ihan viisasta jakaa eikä suhtautua vähätellen asiaan! Pedofilia on kuitenkin ihan todellista totta, jos muistatte.

Martti kirjoitti...

Tänään usean koulun rehtorit ovat ottaneet huhujen vuoksi yhteyttä poliisiin. Poliisi on antanut ohjeen: ei vieraan kyytiin jne.

Aina, kun tällaisia huhuja kulkee, on syytä kerrata pelisäännöt lapsille. Näin mekin teimme. Ja toivottavasti myös vanhemmat kotona.