Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, syyskuuta 07, 2011

Nyt on se kiire

Kuvasimme 3ab-luokkien koulupäivää maanantaina ja
tiistaina. Sain leffan edioitua eilen illalla. 
JUURI tämä viikko on rehtorille syksyn kiireisin.  Ensi viikolla helpottaa. Perjantaihin mennessä on lyötävä oppilaiden ja opettajien tunnit kiinni ja ratkaistava lopullisesti, kuinka moneen tuntiin opetusta koululla on kokonaisbudjettinsa puitteissa varmasti varaa.  Ja kun päätös on tehty, on syötettävä tiedot oikeilla koodeilla palkkalaskennan käyttämään eHijat- järjestelmään. Ohjelma menee kiinni perjantaina klo 20. Toivottavasti en ole enää silloin konttorilla.

TÄNÄÄN työpäivä jatkuu kuitenkin klo 20:een. Illalla on 3-4-tiimin vanhempainilta, johon olen luvannut tulla tuomaan terveisiä.  Yhteisen alun jälkeen näytän vielä 3ab:n vanhemmille yhdessä Julia- ja Ulla-opettajien kanssa tekemämme noin 6 minuutin leffan luokan arjesta. Video on yksi tapa tehdä lasten koulupäivää tutuksi vanhemmille; näyttää, miten koulua käydään, toki tiiviissä muodossa.

Oppilashuoltotyö on yhä tärkeämpää

YKSI isoja muutoksia koulutyössä viimeisen kymmenen vuoden aikana on ollut oppilashuoltotyön merkityksen jatkuva kasvu. Meillä on hieno tilanne; kolme kokopäiväistä erityisopettajaa, kuraattori, koulupsykologi ja kouluterveydenhoitaja ovat sellainen moniammatillinen tiimi, että oksat pois. Jokaisen luokan oppilaiden osaaminen sekä matematiikassa että äidinkielessä testataan, ja yhdessä luokan opettajan kanssa ideoidaan tarvittavia korjausliikkeitä. Erityisopettajamme ovat myös "jalkautuneet" opettajien tiimeihin tukemaan uusien, kevyiden tuen muotojen käyttöönottoa luokkien arjessa.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Martti

Kirjallisuusvinkkinä tulevaan rauhalliseen hetkeen Tommy Hellstenin teos Pysähdy - olet jo perillä.
Todennäköisesti olet tutustunutkin tähän kirjaan. Mutta olkoonpa vihjeenä blogiasi lukeville.

Kulman kundi