Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, maaliskuuta 13, 2009

Pätkä perjantai

KUVA: Kevään juhlanäytelmänä on Mika Waltarin satu "Kuningas, jolla ei ollut sydäntä". Harjoitukset alkavat ensi viikolla. Ensi-illat ovat viikolla 22, keskiviikkona ja tostaina klo 18 ja 19.

- päivitetty klo 19.40-

TÄMÄ perjantai oli pätkiä täynnä. Aamulla heti koulun johtoryhmän kokouksen. Kävimme tiimien kuulumiset läpi ja haarukoimme lähiviikkojen haasteita.

Sitten kiireesti kuittaamaan esiopetusta järjestävien koulujen rehtorien adressi kaupunginhallitukselle koulujen oman esiopetuksen pelastamiseksi.

Klo 10.15 alkoi virastossa sope-luokkien sijoittelukokous, joka vei puolille päivin. Aloitteestani sovittiin, että Espooseen perustettaan ensi syksynä kolmas kuudennen luokan sope-ryhmä. Saimme oikein karjalanpiirakoita, hedelmiä ja kahvia. Kiitos.

Koululounaalle en ehtinyt, mutta opettajia moikkaamaan kyllä. Ihanaa, kuinka nauroi raikui! Testasimme JJ:n kanssa uutta keynote-ohjelmaa kevätnätelmän diaesityksenä. Vielä on opittavaa.

EILINEN torstai oli hyvä päivä. Opin pudottamaan keynote-esityksiin selostuksen. Tekniikka on mainio. Iltapäivällä ajelin taas Soklaan ja sain syventyä Kansasen Pertin kanssa kasvatuksen sanojen salamaailmaan. Kohottavaa. Neuvotteluissa Opetushallituksessa hahmottelimme viimeisen tulevaisuuskasvatuksen kouluttajakoulutusjakson ohjelmaa. Maan hallitus on fiksusti vetäytynyt eläkeikän nostosta.

EILINEN torstai oli ikävä päivä. Karmea murhasarja koulussa nyt Saksassa, ja nimenomaan yläkoulussa. Koulunkäyntiavustajien esimiesten byrokratia siirtyy ensi viikolla rekseille. Auroran rehtori kuuluu siihen kärkijoukkoon, jonka työt lisääntyvät kaikkein eniten.

Ei kommentteja: