Kirjoja

Kirjoja

torstaina, maaliskuuta 12, 2009

Kelpo keskiviikko

KUVA: Oppimiskeskuksemme kouluteatteripajassa startattiin kevätnäytelmän "Kuningas, jolla ei ole sydäntä" harjoitukset.


YT-istunnossa avasimme Auroran opettajien arviointiajattelua. Keskustelua on syytä jatkaa kevään opetussuunnitelmaseminaarissa. Päivän mielenkiintoinen teema oli: kuinka arvostella nimenomaan sitä oppimista, joka seuraa koulussa ponnistelusta- ei vain syntymälahjakkuudesta.

Aamupäivä kului siivillä. Virkavapausanonusten selvittelyä. 5d-luokan opetuksen järjestelyyn liittyviä asioita. Nyt asiat näyttävät nytkähtävän kunnolla eteenpäin. Hyvä niin.

Puolenpäivän hetkeä virkisti Sarpilan Jukan vierailu. Oppilaat oikein fanittivat häntä.

ILTAPÄIVÄLLÄ koulutimme toistakymmentä opettajaa kouluteatterin saloihin. Teimme 1,5 tunnissa ensimmäinen version Mika Waltarin satunäytelmää. Uskomattoman luovaa porukkaa nämä espoolaisopettajat ja -oppilaat. Porukassa oli petäti viisi opettajaa Osmo Sorsan Toppelundin koulusta. Koulutuspäivä päättyi perinteisesti yhteiseen pizza-ateriaan ja desilitraan cocista.

Toimialan rakenteissa on meneillään kovin monta muutosta yhtä aikaa. Ja osa suorastaan hätkähdyttäviä, kuten idea siirtää esiopetus kouluista päiväkotien hallinnon alaisuueen. Koko muu Suomi menee päinvastaiseen suuntaan.

Töitä riitti puolille öin, kuten kuvasta (kellonajasta) näkyy.

Ei kommentteja: