Kirjoja

Kirjoja

maanantaina, maaliskuuta 30, 2009

Niin pieninä palasina on onni maailmallaPITKÄSTÄPITKÄSTÄ aikaa keväältä maistuva päivä. Pidän huomenna luennon, tällä kertaa Meilahden yläasteen opettajille. Teemaksi olen valinnut 31 vuotta työtä tehneen koulumiehen avautumisen. Pidin tänään "harjoitusluennon" Espoon koti- ja kouluyhdistysten KoKon vuosikokouksen viritykseksi klo 18. Ihmiset kuuntelivat oikein ystävällisesti. Hioin kuitenkin esitystä vielä illalla.

TÄNÄÄN tehostetun tuen pedagogisen ryhmän rexit kokoontuivat ominpäin virastoon hahmottelemaan edessä olevaa työperiodia. Sovimme työnjaosta alueellisissa infoissa. Lounastimme lopuksi yhdessä Espoon keskustassa ja tapasimme samassa raflassa opetuspäällikön ja apulaispäälikön. Hienoa, että Ilpo Salonen on taas rivissä. Hän ohjasi meille huhtikuussa vieraita Skotlannista.

PÄÄOSA oirehtineen pienluokan oppilaista teki töitä ahkerasti. Kaksi poikaa ei siihen oikein pystynyt. Toisen koulupäivä oli keskeytettävä vaaratilanteiden vuoksi. Loukkaantunut opettaja sai hyvän uutisen: vakuutusyhtiö suostuu sittenkin rahoittamaan polven leikkauksen.

VARTTI-lehti soitteli. Toimittaja Suvi Hurri on paneutunut todella hyvin pieneen TIP-hanketta koskevaan uutiseen, ja hioimme yhdessä tekstiä niin, että siihen ei jää asiavirheitä. TIPIN kohtalo ratkeaa lautakunnan kokouksessa ensi viikolla 7.4.

ESIOPETUSasiassa saavutettiin tänään hieno voitto. Kaupunginjohtaja poista asian KH:n esityslistalta, ja näin mm. starttiluokkamme saa jatkaa opetustoimessa. Meriusvan koulun rehtori Hanna Sarakorpi totisesti ansaitsee illalla skumppalasillisen.

ILTAPÄIVÄLLÄ ajoin taas Soklaan kasvatuksen käsitemaailmaa hiomaan. Nyt on jo 25 käsitettä käyty kahteen kertaan läpi. Seuraava nippu on valmiina 6.4. Kesään mennessä toinen kierros on voitettu kanta.

KAIKKI ei voi onnistua. Takaiskuksi kirjattakoon, että kaupunki ei suostu antamaan meille 2* 450 euroa Omnian ihan joulukuun lopulla maksamia harjoittelijoittensa ohjausrahoja- joita emme voineet tuolloin käyttää. Mrrr.

PS. Kuten joku on varmaan huomannut, tämän blogin laskuri on vaihdettu. Nyt kun se on ollut käynnissä viisi päivää, sivuilla on käyty 1127 kertaa. Se tarkoittaa keskimäärin 215/päivä. Hurja luku (aikaisemmin päivävauhti oli 145).

Ei kommentteja: