Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, lokakuuta 03, 2018

Kyllä. A Hard Dayś Night

Martti  työhuoneessa. 
KYLLÄ. Tänään oli ihan kova työpäivä. Kolme kahden tunnin sessiota huipputaitavien luokanopettajaopiskelijoiden  ryhmissä. Teemoina mm. Bildung, didaktiikka, curriculum, integraatio, käytöshäiriöt, opettajan lämpö, ryhmäytyminen, vuorovaikutustaidot... ryhmäytymisleikkeja, jigsawta, vertaisopettamista...

AAMULLA autoon klo 7.20 ja kotiin klo 18. Jännä, että aamuruuhkassa keskustaan ajaan vain vähän nopeammin kuin Lahteen!

ALKUVIIKOLLA kuuntelin viimeiset kolmen opettajaparin harjoittelutunnit. Työparitoiminta toimi kaikilla kuin VR:n vessa.

HIENOJA ja silti erilaisia luokanopettajia valmistuu tänä lukuvuonna ainakin 6 kpl Helsingin yliopistossa. Osa heistä painuu töihin vielä lokakuun aikana. Osa jatkaa vielä opintoja. Eettinen, lapsen parasta edistävä  asenne on ihan kaikilla  kohdallaan. Harmi, että didatikoille on reurssoitu vain 3 tuntia/harjoittelija ohjaukseen. Mutta onneksi ohjaavat kenttäkoulujen opettajan ovat tosi taitavia.

HARJOITTELU päättyy opiskelijoiden laatimaan  raporttiin. Omille harjoittelijoilleni olen luvannut tarjota  raportit luettuani kahvit ja ptrkutilaisuuden. Sitten se oli siinä.

PARIN viikon kuluttua alkaa periodi 2:n harjoittelu. Siinä minulla on kaksi harjoittelijaparia tutussa Torpparimäen koulussa.

ONNEKSI  huomenna saa nukkua pitkään. Iltapäivällä on vielä kaksi kaksituntista ryhmää. Perjantaina sitten toinen (opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan jäsenen) hattu päähän ja perinteiselle EKOAY:N päättäjäseminaariin Itämerelle ties kuinka monennetta kertaa.

MUTTA silti blogilastun päätteeksi linkki hienon musiikin pariin:
https://www.youtube.com/watch?v=fG2evigIJIc


Ei kommentteja: