Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, lokakuuta 07, 2018

Itämeren Uutisia

Itämeren Uutisia

Sunnuntaina 7.10. 2018

Suuri joukko espoolaista opetusalan väkeä palasi vieraineen onnistuneelta päättäjäristeilyltä. Tässä tuoreita sähkeuutisia ja muitakin terveisiä   entisen emämaamme pääkaupungista Tukholmasta.

Heli Haaro luopuu EKOAY:n puheenjohtajuudesta

Risteilyn shokkiuutinen kuultiin lauantaina 6.10. klo 20, kun 10 vuotta EKOAY:ä isolla sydämellä  ja taidolla johtanut Heli Haaro kertoi jättävänsä edunvalvontatehtävät. Helille pidettiin useita puheita, maljoja nostettiin ja lopuksi laulettiin suurkuorona perinteinen suomalainen kansanlaulu "Vanttilasta Helin minä löysin".

Vuosityöajasta saatiin tietoa 

Paljon tunteita nostaneesta vuosityöaikakokeilusta saatiin tostitietoa. OAJ:n työmarkkina-asiamies Laura Nurmisen tunnin alustus sai paljon kiitoksia.

Tämän vuoden tärkeimmät Ovalan asiat 

Perinteisillä päättäjädeitilla yhteyopettajilla oli tilaisuus antaa palautetta Ovalan jäsenille. Kolmea asiaa puitiin toisessa poliitikkoryhmässä tosi pitkään: 1. Kouluverkkoa. 2. Opetustoimen budjettia ja erityisesti tilavuokrien nousun (yli 7 miljoonaa) vaikutusta siihen sekä 3. espoolaista kunnan tason johtamiskulttuuria (esim. case Tietotie 6).  Toisessa poliitikkoryhmässä kuuma aihe oli opettajien kuormittuminen.

Rehtorijaosto huolissaan johtamiskulttuurista

Jo vuosi sitten pidetyssä päättäjäseminaarissa EKOAY:n sisällä toimiva rehtorijaosto kertoi huoltaan nykyisestä johtamiskulttuurista. Rehtorien osaamista ja arjen tietoa ei haluta käyttää päätöksiä tehtäessä hyväksi. Rehtorit kaipaisivat aikaa kohtaamisiin toistensa ja esimiestenä kanssa sekä aitoa valmisteluun vaikuttavaa dialogia. Yksi rehtoreista totesi: " Rehtorit eivät tule kuuluiksi  vaan heidät kutsutaan kuultaviksi" :-) Viime kevään toteutetun rehtoreille tehdyn  kyselyn tulokset tyytyväisyydestä johtamisjärjestelmään olivat olleet hyvin kriittiset, mutta toimenpiteitä odotellaan yhä.

Case Saunalahti 

Ilman epäilyä risteilyn kuumia epävirallisia  keskustelunaiheita oli tapaus Saunalahti. Demarien Markku Sistonen avasi tapauksen taustoja ja itse KH:n kokouksen kulkua.  Sistonen on itse pitänyt KH:n päätöstä monessa suhteessa täysin vääränä. Harvoin poliitikko on saanut niin paljon kiitosta, kuin Markku nyt. Kouluväen tiedonnälkä oli valtavaa.

Soppateatteri ja muuta lauantai-iloa

Risteilyohjelmaan oli jätetty kaikille vapaa-aikaa lauantaipäivälle. Melkoinen joukko tekikin maihinnousun Tukholmaan. Osa ihaili maisemia. Jotkut kävivät Abba-museossa, useat kaupoissa.

Jukka Kuittisen kokoama taiteenystävien porukka kävi jälleen kerran Tukholman kaupunginteatterin soppateatterissa. Ohjelmistossa oli revyy ilman tanssia:  kahden miehen huikean hauska ja  pysäyttävän vakava  esitys teemasta "Närmare döden". Kaksikko: Albin Flinkas ja Fredrik Meyer näyttelevät,  laulavat, soittavat ja ovat myös itse ohjanneet esityksen. Tässä traileri, josta ei valitettavasti välity hieno musiikki.


Summa Summarum

Olipa taas kerran upea viikonloppu. Siteeraan tähän loppuun Laura Nurmisen facebook-repliikkiä: "EKOAY:n päättäjäristeily on ainutlaatuinen konsepti."

Kiitos järjestäjille.
Kiitos keynote-puhua Olli Luukkaiselle.
ja Otavalle konjakeista.

Kiitos kaikille mukanaolleille. Oli tosi mukavaa nähdä niin tuttuja kuin ihan uusia kasvoja.

Jakoko nelikkona paikalle tulleille aluepäälliköille. 

Kiitos hyvästä yhteistyöstä sdp- vihreät- persut- vasemmisto ja kristilliset. Ja pitkä nenä Espoon Kokoomukselle, RKP:lle, keskustalle ja liberaaleille Putte-possun sanoin.

"Meillä kaikilla oli niin mukavaa.
olisitpa ollut mukana."  

Ei kommentteja: