Kirjoja

Kirjoja

perjantaina, lokakuuta 12, 2018

Uusi Tutoropettajaryhmä starttasi

TORSTAINA starttasi upo-uusi tutoropettajakurssi. Hienoa. Tällä 10 hengen ryhmällä on kolme lähiopetuspäivää. Lisäsi pakettiin kuuluu ennakko- ja oppimistehtävät.

Koulutuksen ensimmäinen lähipäivä järjestettiin Educoden co. Edita Publishingin uusissa tiloissa Verkkosaarenkadulla Kalasatamassa. Minulla oli ilo olla kouluttajana.

Kuudessa tunnissa otimme yhdessä haltuun taitoja tukea muita opettajia ns. uuden pedagogiikan toteuttamisessa. Kävimme konkreetisti ja filosofisestikin läpi  vertaiskouluttamisen,- ohjaamisen ja -fasilitoinnin taitoja ja taustoja ja rakensimme itse kullekin istuvaa tutorkonseptia. Tutorkonseptiin kuuluvat päätökset kehittämiskohteesta (mitä ops-muutosta haluamme edistää?),  koulutus-valmennus-fasilitaattori-roolista (millaisella otteella jaamme omaa osaamistamme tai rakennamme oppivaa yhteisöä) sekä tutoroitavien  että käytettävissä olevien resurssien allokoinnista.

RYHMÄSSÄ oli opettajia Askolasta,  Hailuodosta, Kauhajoelta, Keravalta, Orimattilasta ja Vihdistä. Pääosa oli tällä kertaa aineenopettajia - ja peräti kolme heistä lukiosta! Tämän kokoisessa ryhmässä ehditään kunnolla keskustella ja jakaa ajatuksia. Ja niitä heillä oli. Hyvää porukkaa!

SEURAAVA lähipäivä onkin jo tänään. Teemana on "Opettajan digitaidot" ja kouluttajaksi on saatu Simon Koivumaa Soukan koululta Espoosta. Tsemppiä sinne.

1 kommentti:

- Aki Saariaho kirjoitti...

Hienoa! Lukiosta? Minulla on ollut käsitys tähän asti, että tutoropettajia ei juuri lukioon kaivata. Hienoa, jos olen väärässä.