Kirjoja

Kirjoja

keskiviikkona, marraskuuta 01, 2017

Saudirehtoreita valmentamaan

KOKO Suomi tietää, että Saudi-Arabia himoaa suomalaista koulutusosaamista ja että se on lähettänyt ison joukon opettajiaan lapsineen Suomeen paikan päälle. Lapset käyvät täällä koulua, ja vanhemmat saavat koulutusta.

ESPOO on mukana kuvioissa. Mm. Jupperin koulun opettaja Minna Salminen ja Iivisniemen koulun rehtori Juhani Kurronen ovat virkavapaalla  ja työskentelevät  tämän koulutusvientiprojektin parissa  Omnia Education Partnershipissä mentoreina 11:lle saudi-arabialaisille rehtorille.

Minna ja Juhani kääntyivät puoleeni muutama aika sitten ja pyysivät pitämään rehtoreille tarkoitettun valmennuspäivän.  Lukiolinjan päällikkö Tapio Erma on pitänyt heille jo yhden luennon ja pitää jossain vaihessa vielä toisen koko päivän koulutuksen.

SOVIMME Minnan ja Juhanin kanssa, että minä perehdytän heitä mm. muutosjohtajuuteen ja suomalaiseen oppilaitosjohtajuuteen yleensäkin. Tavasin tarkkaan saudiministeriön rehtoreilleen asettamat tavoitteet, jotka ohjaavat toimintaa, ja otin niistä koppia. Yritän nyt yhdistää menetelmällisesti jesuiittojen tapaan luentoa ja reflektoivaa keskustelua. Koulutuskieli on englanti. Väliin tarvitaan myös lisätaukoja, jolloin paremmin englantia osaavat voivat auttaa muita.

OHJELMASTA tuli tämän näköinen:

The Program
Morning

9.00 Opening of the coaching day
Session 1. Secrets behind the Finnish PISA-Success
10.30 -10.45 Break
Session 2. The Finnish Pedagogy
12-13 Lunch

Afternoon
Session 3. The Finnish model for Principals
14.30-14.45 Break
Session 4. Leading the Change
16.00 Summary. Closing the coaching day

JÄNNÄÄ nähdä, kuinka äijän käy.

Ei kommentteja: