Kirjoja

Kirjoja

torstaina, toukokuuta 20, 2010

Iloisia opettajia, isiä ja äitejä


KUVA: Kävimme illalla läpi Auroran Aakkosia, ts. aakkosjärjestyksessä asioita, jotka koulunväen mielestä ovat koulu-uraansa aloittavien lasten vanhemmille tärkeitä. Rehtori heitteli powerpoint-dioja ja opettajat, kouluterveydenhoitaja ja koulukuraattori avasivat koulualan sanastoa (mm. integrointi, jälki-istunto, lomat, läksyt, opetussuunnitelma...) konkreetisti.

VARMAAN söpöin tunnelma kaikista vanhempainilloista on uusien ekaluokkalaisten ensimmäisessä vanhempainillassa.

Eilen keskiviikkoaamuna uudet eput olivat tutustumassa kouluun. He kulkivat pienissä ryhmissä kuuden toimintapisteen kautta. Niissä liikuttiin, piirrettiin, kuunneltiin satua, laulettiin ja saatiin mm. mehua ja keksiä. Lapset olivat olleet suloisia, ja heidän piirtämänsä omakuvat komistavat nyt kouluravintolaa. Erityisesti kotiin asti oli kantautunut kiitosta keksistä ja bändikämpässä vierailusta.

Illan aluksi katsoimme pieniä pätkiä Peter Pan-leffasta. Sitten vanhemmille "kaadettiinkin" 75 minuutissa melkoinen tietopläjäys. Lomakkeita täyteltiin, ja aikoja varattiin lasten terveystarkastukseen. Iltapäivätoiminnan järjesteltyistä vanhemmat saavat tietoa ensi viikolla toiminnan järjestäjältä, Hilperolta.

Tilaisuuden lopuksi vanhemmat kokoontuivat vielä luokittain vaihtamaan muutaman sanan lapsensa tulevan opettajan kanssa. Vanhemmilla oli myös mahdollisuus esittää toiveita luokkajaosta, ja muutama perusteltu siirtotoive esitettiin ja niissä onnistuttiin.

Tunnelma oli oikein lämmin- myös ihan konkeetisti.

Ei kommentteja: