Kirjoja

Kirjoja

sunnuntaina, toukokuuta 24, 2009

Leffaa iMoviella jne.SUNNUNTAI-AAMUSTA varastin aikaa leikkiäkseni iMoviella. Leikkasin ensi syksyn 6b-luokan opettajan Sirpa Wassin terveiset luokalleen muutaman minuutin clipsiksi. Videoterveisessä uusi opettaja vastaa luokan oppilaitten hänelle lähettämiin kysymyksiin. Katsomme pätkän maanantaina luokan kanssa jossain sopivassa kohdassa.

PÄIVÄSTÄ näyttää tulevan aurinkoinen. Se auttaa pysymään hyvällä tuulella, vaikka rästihommien vuorta on muuten hikistä nousta. Kello on vaille yhdeksän, ja Paitamyllyyn on jo lähetetty T-paitatilausmäärät, opettajille on lähetetty viikkokirje ja tiedotus ylimääräisen noin 3800 euron määrärahan hakuun laitosta talon sisällä...

Ja vielä on laitettava opettajille kysely ensi syksyn tunneista, avustajille haluista jatkaa meillä, virastoon koontaa oppimiskeskuksen järjestämien tilaisuuksien palautteesta. No,eipä tule tekemisen pulaa.

Kuningas ilman sydäntä


KUVA: Kuninkaan komea kruunu on lainassa Helsingin kaupunginteatterista.


TÄMÄ PÄIVÄN juttuja on tehdä pikavauhtia roolityö kuninkaaksi kevätnäytelmään. Lupasin astua lavalle niissä miehityksissä, joihin ei syystä tai toisesta muut opettajat nyt ehtineet. Kuninkaan tärkeimmät repliikit ovat monologeja, joten niitä voi hyvin harjoitella ison peilin ääressä. Isoin haaste on kuvata jollain lailla uskottavasti kuninkaan habituksessa tapahtuva muutos: äärinonnellisuudesta synkkyyteen, sieltä tunteettomuuten jopa hypnoosiin ja takaisin onneen.

PS. Opetushallituksessa näyttää olevan haussa perusopetuksen taito- ja taideaineiden arviointihankkeen projektipäällikön homma pariksi vuodeksi. Kiinnostava haaste jollekin...

Ei kommentteja: