Kirjoja

Kirjoja

lauantaina, toukokuuta 30, 2009

Jo joutui armas aika

REHTORIN KEVÄTJUHLAPUHE

Auroran koulun syksyn T-paidassa oli numero 51. Se tarkoitti, että koulu on toiminut jo 51 lukuvuotta. Paidassa luki myös Diaspora II, ja se taas tarkotti, että koulua käytiin jo toisen kerran 2000-luvulla vieraissa tiloissa. Edellisen kerran syksyllä 2003, kun te, hyvät kuudesluokkalaiser olitte ekaluokalla. Tuolloin purettiin vanhat parakit, ja tilalle rakennettiin viime kesänä palaneet.

Päättynyt lukuvuosi on ollut täynnä toimintaa: Jouluna monet teistä seikkailivat Aarresaarella ja Lucia-kulkueessa. Bändit pitivät vuoden aikana kaksi isoa konserttia. Urheilujoukkueet taistelivat Espoon kisoissa kunniakkaasti, vaikka aina ei mitallia saatukaan. Ja onneksi Aurran uranne päätteeksi voitiin vielä järjestää vielä Luunjan koululeirikin.

Teille kutosille suvivirsi soi Auroran koulussa nyt viimeistä kertaa. On ollut ilo nähdä teidän kasvavan upeiksi nuoriksi. Muistan varsin hyvin kevään 2003 - kuusi vuotta sitten- kun te eppuina taloon tulitte. Kuinka nopeasti ovat kuusi vuotta hurahtaneet. Teitä on opetettu nuo vuodet uuden opetussuunnitelman mukaan, jonka tekoon myös vanhemmat osallistuivat aktiiviseti Merja Mantila-Knuuttilan johdolla. Jä väitän, että niin hyvin kuin on osattu.

6a-luokkalla on ollut tilaisuus saada pitää oma opettajansa Anna-Liisa Kurki peräti kuusi vuotta. 6b-luokka taas on saanut eväitä yläkoulua varten: te olette oppineet opiskelemaan hyvin monen erilailla lahjakkaan opettaan Katri Aholan, Sirpa Wassin, Esa Purasen ja nyt Jukka Jokirannan johdolla. Heille kaunis kiitos kasvatustyöstä. Ja teille hienosta vuodesta.

Itse olen saanut kohdata teistä monet teatteriharrastuksen parissa. Yhdessä olemme tehneet Peter Panin, Kolme iloista rosvoa Punahilkan, Lumikin, Aristokatit, Ronjan, Oliver Twistin, Hölmöläiset, Viisikon ja Kuninkaan ilman sydäntä. Lisäksi olen saanut opettaa teille liikuntaa, musiikkia ja teknistä työtä. Se on ollut etuoikeus.

Henkilökunnalle päättyvä lukuvuosi oli yksi ehkä raskaimmista. Silti siihen mahtuu paljon yhteisiä onnistumisen kokemuksia tärkeissä asioissa. Kaunis kiitos tästä lukuvuodesta koko henkilökunnalle, oppilaille ja heidän vanhemmilleen.

Paljon kiitoksia myös apulaisrehtori Ulla Hämäläiselle ja koulusihteerillemme Riitta Enqvistille, rehtorin oikealle ja vasemmalle kädelle sekä koulun tämän lukuvuoden johtoryhmän jäsenille Emilia Kalmarille, Raija Herralalle ja Tuomo Kälviälle.

Toivotan kaikille oppilaille ja heidän vanhemmilleen - ja erityisesti yläkouluun siirtyville kuudesluokkalaisille - hyvää kesää.

Martti Hellström
rehtori


PS1. SUVIVIRTTÄ voi käydä katsomassa ja kuuntelemassa osoitteessa: http://yle.fi/elavaarkisto/?
s=s&g=5&ag=82&t=639&a=5600
PS2. YLLÄOLEVASSA videossa on kuvasikermä kevään viimeisestä koulupäivästä. Kuvat Martti Hellström ja Tuomo Kälviä.

Ei kommentteja: