Kirjoja

Kirjoja

torstaina, lokakuuta 02, 2008

Kaksi työpäivää

KUVA: Anneli Rautiainen avasi toisen seminaaripäivän panemalla kurssilaiset antamaan toisilleen vinkkejä seuraavaa välitehtävää (koulutustilaisuuden järjestäminen) varten.


AAMULLA ylös 5.30 viimeistelemään päivän dioja. Kun asuntoyhtiön remonttiasioissa oli häikkää, teki tiukkaa ehtiä Katajanokalle klo 9.30:kin. Ehdin kuitenkin.

TULEVAISUUSKASVATUKSEN kouluttajakoulutuksen toisen päivän ohjelmaan kuului " School for Tomorrow- Case Finland"- tapahtuman esittely ja tutustuminen WSOY:n "Tulevaisuus- johtolankoja aihekokonaisuuksiin"- materiaaliin. Hanke kustantaa kaikille kouluttajille (heidän kouluilleen) lisenssin nettimaterilaaliin. Minun vastuullani oli myös alustus "Oman opettajuuden muuttumisesta". Kokosimme ajatuksiamme tulevaisuuskasvatuksen uniikkiudesta ja pohdimme rutiineita jotka voisivat estää tällaisen teeman omaksumisen osaksi omaa otetta opetukseen. Päivän päätti Teppo Turkin luento "The Future of Liberal Education".

Aikataulu oli väljä ja muona hyvää. Kävin antoisan lounaseuvottelun Microsoftin edustajan kanssa.

KOULULLE ehdin klo 16:ksi. Toinen työpäivä alkoi. Tsekkasimme Raijan ja Sarin kanssa liikuntasalivuoroja. Autoin TIPIn päivystyksessä. Kävin puhelin- ja emailkeskusteluja KH:n päätöksestä myöntää lisämäärärahoja avustajille. Huokailin avustajien vessia mm. syyslomien osalta. Kokosin TIP-ohjaajien sijaistuksiin liittyviä ongelmia. Purin sähköpostia.KLO 18 ja 19 koululle tuli luokanopettajan tehtävästä kiinnostuneita hakijoita haastatteluun, johon sisältyi opetustuokio. Kaikkiaan avoinna olleesta tehtävästä oli kiinnostunut 14 hakijaa. Haastatteluun kutsuttiin viisi, ja perille asti uskalsi kolme. Kaikki oikein mainioita. Lapsille oli luvassa jätskipalkkaa.

OPETUSTUOKION, haastattelun ja kelpoisuustodistusten pohjalta tein sitten klo 21 ratkaisun: 4b- luokan vs. opettajaksi palkataan KM Osmo Hupli. Osmo on valmistunut luokanopettajaksi vuonna 1986. Hän on erikoistunut englanninopetukseen ja kuvataiteeseen. Hänellä on opettajakokemusta paitsi suomalaisesta peruskoulusta myös muualta maailmasta. Huplin erikoismielenkiinnon kohde on Thaimaa. Tervetuloa tiimiin!

Osmo Hupli ottaa opettajan tehtävän vastaan viikon 41 alusta lähtien.

SITTEN KOTIIN. Lopetan työpäivän(t) klo 21.10. Takana siis 15t 40 min. Eikö se ole aika lähellä kahta tavallista työpäivää.

Ei kommentteja: